Monday, November 17, 2008

ING: Υποβάθμιση αξιολόγησης για ελληνικές τράπεζες

ING: Υποβάθμιση αξιολόγησης για ελληνικές τράπεζες

Σε "hold" από "buy" υποβάθμισε την αξιολόγηση της για τη μετοχή της EFG Eurobank [EFGr.AT] η ING, ενώ μείωσε την τιμή-στόχο στα 8,7 ευρώ από 26,5 ευρώ.

Επίσης, μείωσε την τιμή-στόχο της Alpha Bank [ACBr.AT] στα 13 ευρώ από 30 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση "buy" και την τιμή-στόχο της Hellenic Postbank στα 6 ευρώ από 12 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση "hold".

Η ING υποβάθμισε ακόμη την αξιολόγηση της Εθνικής Τράπεζας σε "sell" από "hold" και μείωσε την τιμή-στόχο στα 12,8 ευρώ από 40 ευρώ, καθώς και την τιμή-στόχo της Τράπεζας Πειραιώς στα 14,3 ευρώ από 34 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση "buy".

Ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, ωστόσο εκτιμά ότι τα αυξημένα κριτήρια αναφορικά με τις κεφαλαιακές απαιτήσεις και η έκθεση στη νοτιοανατολική Ευρώπη ενδέχεται να οδηγήσουν σε υψηλότερα ποσοστά κεφαλαιακής επάρκειας.

Όσον αφορά στα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης, εκτιμά ότι δεν θα ασκήσουν πιέσεις σε θέματα κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |