Monday, November 17, 2008

Ενισχύει άμεσα κατά 1 δις ευρώ τα κεφάλαια της η MIG πριν την αμκ

Ενισχύει άμεσα κατά 1 δις ευρώ τα κεφάλαια της η MIG πριν την αμκ

Κεφάλαια περί το 1 δις ευρώ αναμένεται να συγκεντρώσει άμεσα πριν την έναρξη της αύξησης κεφαλαίου η MIG σύμφωνα με πολύ έγκυρες πληροφορίες με στόχο να ισχυροποιήσει την συνολική της ρευστότητα ώστε να χρησιμοποιηθούν για εξαγορές στον χώρο των τραπεζών.
Όσον αφορά την αύξηση κεφαλαίου σύμφωνα με ενδείξεις έως τώρα οι επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μπορεί να εισφέρουν έως και 2,5 δις ευρώ επί συνόλου 5 δις ευρώ που είναι ο στόχος. Την τρέχουσα περίοδο η MIG διαθέτει περίπου 1,3 δις ευρώ σε ρευστότητα συμπεριλαμβανομένων και των θυγατρικών ενώ η ρευστότητα αμιγώς της MIG ανέρχεται στα 900 εκατ με 2 δις ευρώ.

Έχει αποφασισθεί να πωληθούν μειοψηφίες σε εταιρίες που συμμετέχει η MIG όπως στην Vivartia , ενδεχομένως στην Attica ή στην πληροφορική ενώ παράλληλα θα προχωρήσει και σε κεφαλαιακές ενισχύσεις επί των υφισταμένων κεφαλαίων μέσω π.χ. διαφόρων εκδόσεων.

Στόχος είναι πολύ άμεσα και σαφώς πριν την αύξηση κεφαλαίου η MIG να διαθέτει συνολικά κεφάλαια πάνω από 2 δις ευρώ.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στην τρέχουσα αξία της μετοχής δηλαδή στα 3,2 ευρώ τα περίπου 3 ευρώ θα αντιστοιχούν στα υπάρχοντα κεφάλαια και μόλις 0,20 ευρώ θα αντιστοιχεί η αξία όλων των συμμετοχών της MIG δηλαδή η Vivartia, Attica , ακίνητα , Υγεία , το 10% της Marfin Popular Bank κ.α.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί η MIG θέλει να αυξήσει τα κεφάλαια της κατά 1 δις ευρώ πριν την αύξηση κεφαλαίου που σχεδιάζει ύψους 5 δις ευρώ και στην τιμή των 6 ευρώ; Πρωτίστως επιδιώκει να εξασφαλίσει ότι θα διαθέτει σημαντικά κεφάλαια ώστε να προχωρήσει σε εξαγορές καθώς η αύξηση κεφαλαίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο για τις διεθνείς αγορές.

Η εκτίμηση του management της MIG κάθε φορά που ερωτάται τι θα συμβεί με την αύξηση κεφαλαίου αν δηλαδή καλυφθεί αυτό το μεγάλο ποσό είναι «η αύξηση κεφαλαίων των 5 δις ευρώ που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο είναι πιο εύκολη σε σχέση με την παρελθούσα των 5,19 δις ευρώ απλά γιατί τώρα όλοι οι μεγάλοι επενδυτές που έχουμε απευθυνθεί γνωρίζουν το ακριβές σχέδιο μας. Οι συνθήκες στις αγορές δεν είναι καλές ωστόσο υπάρχουν επενδυτές οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην μεγάλη αύξηση κεφαλαίου και στην τιμή των 6 ευρώ»

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε ΔΣ στην MIG στο οποίο παραβρέθηκαν και οι εκπρόσωποι της Dubai I.G. o S. Ba’alawy κ.α. Η Dubai θα οριστικοποιήσει τις αποφάσεις της για την συμμετοχή της ή όχι στην αύξηση κεφαλαίου περί τον Ιανουάριο. Παρά τα προβλήματα της Dubai είναι πιθανό να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της MIG.

REPORTER.GR

No comments:

Share |