Monday, November 17, 2008

Η αλληλογραφία Βγενόπουλου- Αλογοσκούφη

Η αλληλογραφία Βγενόπουλου- Αλογοσκούφη

Αμεση ήταν η απάντηση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη στη νέα παρέμβαση του επικεφαλής της Μarfin κ. A. Βγενόπουλος που με επιστολή του νωρίτερα σήμερα ζητούσε τροποποιήσεις στον προς ψήφιση νομοσχέδιο για την οικονομική ενίσχυση των τραπεζών. Ο κ. Αλογοσκούφης επισημαίνει ότι ορισμένες από τις τροποποιήσεις που είχε ζητήσει ο κ. Βγενόπουλος έχουν ήδη ενταχθεί στο σ/ν, ενώ κάποιες άλλες είτε δεν είναι συμβατές με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ε.Ε. είτε οφείλονται σε παρερμηνεία του σ/ν.
Ειδικότερα, η επιστολή Αλογοσκούφη έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε Αντιπρόεδρε,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας και τις παρατηρήσεις που διατυπώνετε επί του Σχεδίου Νόμου για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας.

Από τις παρατηρήσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών που σας επισυνάπτω, φαίνεται πως οι περισσότερες παρατηρήσεις σας είναι ήδη ενσωματωμένες στο Σχέδιο Νόμου ή στις Υπουργικές Αποφάσεις εφαρμογής του Νόμου, ενώ κάποιες άλλες δεν είναι συμβατές με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα σχετικά εθνικά προγράμματα.

Τέλος, υπάρχουν και κάποιες παρατηρήσεις που προφανώς οφείλονται σε παρερμηνεία ή παράβλεψη βασικών διατάξεων του Σχεδίου Νόμου.

Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ πολύ για τον κόπο που κάνατε να μου στείλετε τις παρατηρήσεις σας.»


Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το σχέδιο για την στήριξη των τράπεζα φέρει πλέον και την έγκριση της Κομισιόν, καθώς όπως επισημαίνουν κύκλοι του Υπουργείου Οικονομίας, ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις- παρατηρήσεις σε τεχνικό επίπεδο που είχαν διατυπωθεί από τις Βρυξέλλες. Κατά τους ίδιους κύκλους, το νομοσχέδιο εισάγεται εντός των προσεχών ημερών για ψήφιση στην Ολομέλεια.

REPORTER.GR

No comments:

Share |