Monday, November 17, 2008

Βρετανία: «Παγώνουν» οι αμυντικές δαπάνες

Βρετανία: «Παγώνουν» οι αμυντικές δαπάνες


Διαταγή να παγώσουν όλες οι δαπάνες για εξοπλισμούς εκτός των τομέων άμεσης προτεραιότητας έδωσε ο επικεφαλής εκτέλεσης του ύψους 16 δισεκατομμυρίων λιρών προϋπολογισμού στρατιωτικού εξοπλισμού της Βρετανίας.

Ο στρατηγός Κέβιν Ο’ Ντόνοχιου, επικεφαλής εφοδίων και εξοπλισμών με εσωτερικό του σημείωμα προς τα στελέχη του Υπουργείου Άμυνας το οποίο έστειλε μέσα στο Νοέμβριο ζήτησε την άμεση επιβολή περιοριστικών όρων στις δαπάνες.

Τονίζοντας ότι η εντολή πρέπει να εφαρμοστεί αμέσως, ο Ο΄Ντόνοχιου έγραψε, ότι η προκαθορισμένη θέση είναι ότι καμία επιχειρηματική περίπτωση δεν πρέπει να τεθεί υπόψη των αρμοδίων για τις εγκρίσεις αρχών» ενώ προσέθεσε ότι τα προγράμματα που έχουν εγκριθεί δεν επισύρουν οικονομική δέσμευση.

Η εφημερίδα the Sunday Telegraph έχει γράψει πρόσφατα ότι οι κορυφαίες αμυντικές εταιρείες της χώρας είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να εκδώσουν δημόσια προειδοποίηση προς την κυβέρνηση ότι οι περικοπές των δαπανών και οι καθυστερήσεις στις υπογραφές συμβολαίων καταστρέφουν την οικονομία.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |