Monday, November 24, 2008

Βρετανία: Φορολογικές ελαφρύνσεις για το επόμενο 13μηνο

Βρετανία: Φορολογικές ελαφρύνσεις για το επόμενο 13μηνο

Δέσμη μέτρων για την στήριξη της βρετανικής οικονομίας ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν. Το σχέδιο, ύψους 20 δισ. δολαρίων περίπου, περιλαμβάνει αυξημένες κρατικές δαπάνες και φορο-ελαφρύνσεις, όπως η προσωρινή μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ. Τα νέα μέτρα θα βοηθήσουν την βρετανική κυβέρνηση στην εξοικονόμηση επιπλέον 295 δισ. λιρών, τα επόμενα πέντε χρόνια.
Όπως αναμενόταν, ο ΦΠΑ θα μειωθεί από 17,5% στο 15%, ενώ το μέτρο θα ισχύσει από 1ης Δεκεμβρίου, και θα διαρκέσει για 13 μήνες. Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας, μετά τη λήξη της ισχύος του μέτρου, θα χρειαστούν νέες ρυθμίσεις ώστε να καλυφθεί η ζημία που θα υποστεί ο κρατικός προϋπολογισμός. Ο κ. Darling ανέφερε ότι αν ξαναεκλεχθεί το εργατικό κόμμα στις εκλογές του 2010, θα χρειαστεί η επιβολή φόρου της τάξεως του 45% στα εισοδήματα ανω των 150.000 λιρών ετησίως.

Το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει επίσης μειώσεις φόρων για τους οικονομικά ασθενέστερους και φορο-ελαφρύνσεις για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μπράουν: Επιτακτική η ανάγκη λήψης μέτρων

Νωρίτερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν υπεραμύνθηκε των μέτρων για τη δημοσιονομική ανάκαμψη που έλαβε η κυβέρνησή του, προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της χώρας του που βυθίζεται στην ύφεση.

«Εάν δεν λάβουμε μέτρα τώρα δεν θα σημαίνει μόνο αποτυχία της οικονομικής πολιτικής, αλλά αποτυχία της διακυβέρνησης. Εάν δεν λάβουμε επαρκή μέτρα και εάν ολιγωρήσουμε αυτό θα σημάνει μεγαλύτερη ζημία, περισσότερη επιδείνωση», δήλωσε ο Μπράουν κατά τη την ομιλία του στην ετήσια διάσκεψη της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας.

REPORTER.GR

No comments:

Share |