Monday, November 24, 2008

Δύσκολη εβδομάδα στη Wall - Tα μάκρο στο επίκεντρο

Δύσκολη εβδομάδα στη Wall - Tα μάκρο στο επίκεντρο

Πολύ δύσκολη προβλέπεται αυτή η εβδομάδα για τις χρηματιστηριακές αγορές, καθώς τα πλέον δεικτοβαρή εταιρικά αποτελέσματα έχουν μεν ανακοινωθεί, οπότε το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στα μακροοικονομικά στοιχεία, κυρίως στα αμερικανικά.
Αυτήν την εβδομάδα λοιπόν, ο χορός των ανακοινώσεων ξεκινά από την σήμερα Δευτέρα, και κορυφώνεται την Τετάρτη.

Σήμερα Δευτέρα ανακοινώνονται στοιχεία για την αγορά κατοικίας. Οι αναλυτές εκτιμούν πως οι πωλήσειςπαλαιών κατοικιών το Νοέμβριο υποχώρησαν κατά 3,5%, ενώ οι πωλήσεις νέων κατοικιών 4,8%. Πάντως δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που αναμένουν υψηλότερη πτώση ακόμη και στα επίπεδα του 1982, όταν ξεκίνησε η μεγάλη στεγαστική κρίση στις ΗΠΑ,

Την Τετάρτη ακολουθεί, η ανακοίνωση αυτή των παραγγελιών των διαρκών καταναλωτικών αγαθών. Ο μέσος όρος των εκτιμήσεων κάνει λόγο για υποχώρηση της τάξης του 2.5%, αλλά στις εκτιμήσεις υπάρχουν πρόβλεψεις για πτώση ως και 6.5%. Υπό τις παρούσες συνθήκες, κάθε πρόβλεψη είναι δυνατή τονίζουν αναλυτές.

Λίγη ώρα μετά σκολουθούν οι καταναλωτικές δαπάνες. Και σε αυτή την περίπτωση οι προβλέψεις αναμένουν υποχώρηση 1%, ποσοστό που είναι το υψηλότερο από το 2001.

REPORTER.GR

No comments:

Share |