Monday, November 24, 2008

MIG: Συμμετοχή μέχρι 30% στη MPB

MIG: Συμμετοχή μέχρι 30% στη MPB


Λευκή επιταγή για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου τον επόμενο χρόνο μέχρι και €5 δις, για απόκτηση μέχρι του 30% της Marfin Popular Bank αλλά και για αποεπένδυση από συγκεκριμένες συμμετοχές έλαβε σήμερα η διοίκηση της Marfin από την έκτακτη γενική της συνέλευση. Όπως ενημερώθηκαν οι μέτοχοι της MIG, σχετική αίτηση για αύξηση της συμμετοχής της MIG στη MPB υποβλήθηκε σήμερα στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Ανακοίνωση της MIG αναφέρει τα εξής:

Από την Marfin Investment Group (MIG) ανακοινώνεται ότι η σημερινή Β’ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση μετόχων ενέκρινε την προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €5 δις.

Κατά τη Γενική Συνέλευση και με δεδομένη την αναταραχή που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, μέτοχοι της Εταιρείας πρότειναν και η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την υλοποίηση της αύξησης κεφαλαίου με βάση τα ακόλουθες παραδοχές που ανταποκρίνονται στις αντίξοες συνθήκες των χρηματαγορών:

• Ελάχιστη τιμή έκδοσης των νέων μετοχών η τιμή των €5 ανά μετοχή η οποία θα είναι στενά συνδεδεμένη με την εσωτερική αξία της Εταιρείας τον χρόνο της έκδοσης με πρόθεση την σύγκλιση κατά το δυνατόν στην αρχικά ανακοινωθείσα τιμή των €6 για τις νέες μετοχές.
• Η τελική τιμή της έκδοσης θα προσδιοριστεί από το ΔΣ της MIG λαμβάνοντας υπόψη εκτός των άλλων και την ευρεία, διαθρωμένη διεθνή διαδικασία βιβλίου ζήτησης.
• Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της MIG, εξουσιοδοτείται να ολοκληρώσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εντός των επόμενων 12 μηνών είτε άπαξ είτε τμηματικά κατά την διακριτική ευχέρεια του Δ.Σ..
• Επιπλέον εναλλακτικά σχήματα προς έκδοση κοινών μετοχών, μπορούν να εξεταστούν από το Δ.Σ.

Παράλληλα, το Δ.Σ. της MIG ενημέρωσε τους μετόχους ότι υποβλήθηκε σήμερα αίτημα προς την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για την χορήγηση άδειας ανάλογα και με τις συνθήκες των αγορών για αύξηση της συμμετοχής της εταιρείας στην Marfin Popular Bank (MPB) έως και 30%. Το αίτημα έχει υποβληθεί προκειμένου να αποκτήσει η MIG ευελιξία στην εφαρμογή των στρατηγικών της σχεδίων στο τραπεζικό τομέα και αποτέλεσαν αντικείμενο μακράς διαβούλευσης από το ΔΣ.

Τέλος κατά τη διάρκεια της συνέλευσης η διοίκηση ανακοίνωσε ότι εξετάζει εναλλακτικές ιδέες στις οποίες ανάμεσα σε άλλες περιλαμβάνονται η μερική αποεπένδυση ή και αναδιάρθρωση κεφαλαίου σε συγκεκριμένες συμμετοχές. Οι πρωτοβουλίες αυτές αναμένεται να ενδυναμώσουν επιπλέον την ήδη ισχυρή ρευστότητα της εταιρείας καθώς και την δυνατότητά της να αξιοποιήσει επενδυτικές ευκαιρίες που εμφανίζονται στις σημερινές συνθήκες της αγοράς.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |