Monday, November 24, 2008

Barclays: «Πράσινο» από επενδυτές για πώληση μετοχών

Barclays: «Πράσινο» από επενδυτές για πώληση μετοχών


Την έγκριση των επενδυτών για το σχέδιο άντλησης νέων κεφαλαίων, ύψους επτά δισ. στερλινών (10,5 δισ. δολ.), από fund του Περσικού Κόλπου έλαβε η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας, Barclays

Η ψηφοφορία «υποδηλώνει πως η απαιτούμενη ψηφοφορία» επετεύχθη, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Μάρκους ‘Αγκιους κατά τη σημερινή συνάντηση των μετόχων στο Λονδίνο.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της διοίκησης είναι να πουληθούν νέες μετοχές σε επενδυτικά ταμεία από το Κατάρ και το Άμπου Ντάμπι, ούτως ώστε να παρακαμφθούν οι επιλογές της πώλησης μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους και της χρήσης κρατικών κεφαλαίων.

Η Legal & General Investment Management, η οποία ελέγχει το 5% της Barclays, είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα στηρίξει τελικά την πώληση των μετοχών.

Παρόλα αυτά, ο Άγκιους και ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays Τζον Βάρλεϊ θα πρέπει να εξασφαλίσουν την ψήφο των μετόχων και τον επόμενο Απρίλιο, αλλά και να πείσουν πως ήταν σωστή η επιλογή τους να μην συμμετάσχουν στο βρετανικό σχέδιο διάσωσης των τραπεζών.

Η εταιρεία συμφώνησε στις 31 Οκτωβρίου να πουλήσει μετατρέψιμες μετοχές, αξίας 2,8 δισ. στερλινών, και προνομιούχες μετοχές, αξίας τριών δισ. στερλινών, στην Qatar Holdings, στο επενδυτικό «όχημα» του Κατάρ Challenger Universal και στον Σεΐχη Μανσούρ μπιν Ζαγίντ αλ Ναχγιάν.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |