Tuesday, October 14, 2008

Merrill Lynch: 2,65 δισ. δολ. από επενδύσεις στο real estate της Ασίας

Merrill Lynch: 2,65 δισ. δολ. από επενδύσεις στο real estate της Ασίας


ΠΟΣΟΝ 2,65 δισ. δολ. για το πρώτο της κεφάλαιο αφιερωμένο σε επενδύσεις real estate στην Ασία, άντλησε η Merrill Lynch & Co., η χρηματιστηριακή εταιρεία που αγοράστηκε τον μήνα που πέρασε από την Bank of America Corp., σύμφωνα με ανακοίνωσή της μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το Merrill Lynch Asian Real Estate Opportunity Fund έχει σκοπό να επενδύσει σε περιουσιακά στοιχεία real estate ή στην περιουσία επιχειρήσεων στην περιφέρεια, με επίκεντρο την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ινδία. Επίσης θα επενδύσει στην Αυστραλία και τη Νοτιανατολική Ασία.

Οι επενδυτές συνέχισαν να διοχετεύουν ρευστό σε κεφάλαια real estate παρά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση που ξεκίνησε στις ΗΠΑ με τα ενυπόθηκα δάνεια που προκάλεσαν ζημίες πλέον των 630 δισ. δολ. από την έναρξη του 2007. Η LaSalle Investment Management έλαβε προσφάτως 3 δισ. δολ. για κεφάλαιο που επενδύσει σε ακίνητη περιουσία στην Ασία και εκτιμά ότι θα διπλασιάσει αυτήν την επένδυση στην περιοχή μέσα σε τρία χρόνια.

«Βλέπουμε εξαιρετικές προοπτικές στο real estate της Ασίας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Τιμ Γκρέϊντυ, επικεφαλής του σκέλους Pacific-Rim Global Commercial Real Estate της Merrill Lynch σε σημερινή του ανακοίνωση.

Διεθνώς, συνολικά 38 κεφάλαια real estate ολοκλήρωσαν την άντληση κεφαλαίων το δεύτερο τρίμηνο, εισπράττοντας συνολικά το ποσόν των 31,3 δισ. δολ. από τους επενδυτές, σύμφωνα με την Private Equity Intelligence. Το ποσόν αυτό, κατέστησε το δεύτερο τρίμηνο το πιο επικερδές σε άντληση κεφαλαίων, το οποίο υστέρησε μόνο έναντι του δευτέρου τριμήνου του 2007.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |