Tuesday, October 14, 2008

Ανω των 3 δολαρίων τα κέρδη του αργού

Ανω των 3 δολαρίων τα κέρδη του αργού

Προς τη μεγαλύτερη διήμερη άνοδο των τελευταίων τριών εβδομάδων οδεύει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, μετά και τις κρατικές παρεμβάσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη για τη διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Το συμβόλαιο του αργού για παράδοση Νοεμβρίου ενισχύεται κατά 3,89%, ή 3,16 δολάρια στα 84,35 δολάρια το βαρέλι ενώ το αντίστοιχο του μπρεντ κινείται ανοδικά κατά 2,37% στην αγορά του Λονδίνου και διαπραγματεύεται στα 79,91 δολάρια το βαρέλι.

Το αργό ακολούθησε την ανοδική πορεία των μετοχών, την ώρα που η κυβέρνηση Μπους ετοιμάζεται να ανακοινώσει το πρώτο μέρος του «σχεδίου διάσωσης» των 700 δις. δολαρίων, μέσω επενδύσεων 125 δισ. δολαρίων σε 9 μεγάλες αμερικανικές τράπεζες. Παράλληλα η Διεθνής Υπηρεσίας Ενέργειας γνωστοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο φέτος θα αυξηθεί με τους χαμηλότερους ρυθμούς από το 1993.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω τιμές είναι κατά 4,2% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι και έχουν υποχωρήσει 44% από το ρεκόρ των 147,27 δολαρίων που είχε κατοχυρώσει στις 11 Ιουλίου

REPORTER.GR

No comments:

Share |