Tuesday, October 14, 2008

Συνεδριάζει εκτάκτως η Τράπεζα της Ιαπωνίας

Συνεδριάζει εκτάκτως η Τράπεζα της Ιαπωνίας


Έκτακτη συνεδρίαση ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει σήμερα η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ), προκειμένου να συζητήσει τρόπους με τους οποίους θα διευκολυνθεί η διοχέτευση ρευστότητας στις χρηματαγορές.

Ο διοικητής της BoJ Μασαάκι Σιρακάουα και οι συνεργάτες του αναμένεται να συνεδριάσουν στις 8.30’ τοπική ώρα στο Τόκιο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στο website της τράπεζας. Η ενημέρωση των δημοσιογράφων θα γίνει στις 10.00’.

Χθες, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε πως μελετά το ενδεχόμενο προσφοράς απεριόριστων κεφαλαίων σε δολάρια στα χρηματοοικονομικά ιδρύματα, μετά από αντίστοιχη απόφαση που έλαβαν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ).

Η BoJ δεν αναμένεται πάντως να μειώσει περαιτέρω το overnight επιτόκιο δανεισμού, το οποίο βρίσκεται στο 0,5% και είναι ήδη το χαμηλότερο μεταξύ των μεγάλων οικονομιών του πλανήτη.

«Εκτιμούμε πως η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει μέτρα για την παροχή επιπρόσθετης ρευστότητας σήμερα και πως η πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων είναι μικρή», δήλωσε οικονομολόγος της Deutsche Securities στο Τόκιο.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |