Tuesday, October 14, 2008

Κάτω από τα 80 δολάρια το αργό-Απώλειες 3,2%

Κάτω από τα 80 δολάρια το αργό-Απώλειες 3,2%

Ο σκεπτικισμός και η έλλειψη εμπιστοσύνης ανέστρεψε το αρχικό ενδιαφέρον που έδειξαν οι επενδυτές στο αργό, με αποτέλεσμα να κλείσει τελικά με απώλειες και να επιστρέψει κάτω από τα 80 δολάρια, όπου βρέθηκε και την προηγούμενη εβδομάδα. Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να επενδύσει 250 δις δολάρια σε τράπεζες, δεν έτυχε της αναμενόμενης αποδοχής, αφού οι επενδυτές θεωρούν το ποσό μικρό σε σχέση με το μέγεθος του προβλήματος.
Το συμβόλαιο του αργού για παράδοση Νοεμβρίου υποχώρησε κατά 3,2% στα 78,63 δολάρια το βαρέλι ενώ και το αντίστοιχο του μπρεντ κινήθηκε πτωτικά κατά 4,20% στην αγορά του Λονδίνου κλείνοντας στα 74,78 δολάρια το βαρέλι.

Το αργό διαμορφώθηκε σήμερα σύμφωνα με την πορεία των μετοχών, αφού παρά την αρχική αισιοδοξία και η Wall «γύρισε» σε αρνητικό έδαφος, υπό το βάρος της απαισιοδοξίας για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου Πόλσον. Παράλληλα η Διεθνής Υπηρεσίας Ενέργειας γνωστοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο φέτος θα αυξηθεί με τους χαμηλότερους ρυθμούς από το 1993.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω τιμές είναι κατά 4,2% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι και έχουν υποχωρήσει 44% από το ρεκόρ των 147,27 δολαρίων που είχε κατοχυρώσει στις 11 Ιουλίου.

REPORTER.GR

No comments:

Share |