Tuesday, October 14, 2008

Επανεξέταση των κανονισμών στις χρηματοπιστωτικές αγορές ζητά ο Μπαρόζο

Επανεξέταση των κανονισμών στις χρηματοπιστωτικές αγορές ζητά ο Μπαρόζο


Την ικανοποίησή του για την απόφαση των κρατών – μελών της Ευρωζώνης να δράσουν συντονισμένα για τη διάσωση των τραπεζών εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Όπως τόνισε, η θετική αντίδραση των αγορών ανά τον κόσμο φανερώνει ότι τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. βρίσκονται σε καλό δρόμο με το συντονισμένο σχέδιο διάσωσης των τραπεζών, ύψους 2,2 τρισ. ευρώ, που αποφασίστηκε την Κυριακή στο Παρίσι.

Παράλληλα, ο κ. Μπαρόζο ζήτησε από τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο να επανεξετάσουν τους κανονισμούς και τους κανόνες επιτήρησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων αυτών που ισχύουν για τα hedge funds και τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, μόλις περιοριστούν οι αναταραχές.

«Μόλις ορθοποδήσουν οι χρηματαγορές, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι στο μέλλον θα λειτουργούν σωστά προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων και όχι για δικό τους όφελος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξη Τύπου.

«Βλέπουμε φως στο τέλος του τούνελ, αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. πρόκειται να συναντηθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη για να αποφασίσουν μέτρα κοινής δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |