Tuesday, October 14, 2008

ΕΤΥΚ: Δίωρη στάση για απολύσεις Εθνικής

ΕΤΥΚ: Δίωρη στάση για απολύσεις Εθνικής


Σε δίωρη στάση εργασίας του συνόλου των 10 χιλ. τραπεζοϋπαλλήλων που αντιπροσωπεύει προχωρά η ΕΤΥΚ, με αφορμή την απόλυση δύο υπαλλήλων της Εθνικής. Για το θέμα έχει συγκληθεί ήδη γενική συνέλευση των μελών αύριο. Παράλληλα, η ΕΤΥΚ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα μέλη της δεν θα εξυπηρετούν από σήμερα πράξεις που αφορούν την Εθνική Τράπεζα.

Τα μέτρα της ΕΤΥΚ, που ανακοινώνονται στο μέσο της κρίσης που υπάρχει στο διεθνή χρηματοοικονομικό τομέα, λαμβάνονται με αφορμή την απόλυση δύο υπαλλήλων από την Εθνική Τράπεζα χθες Δευτέρα, με ισχύ από σήμερα. Οι χθεσινές απολύσεις, σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, ακολουθούν την απόλυση τραπεζικού στελέχους τον Ιούλιο. Και τότε η ΕΤΥΚ είχε κηρύξει δίωρη στάση εργασίας η οποία τελικά άρθηκε καθώς οι δύο πλευρές, που είχαν έρθει σε ρήξη το 2007 για εργασιακά θέματα, συμφώνησαν να τηρούν τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων.

Ο Κώδικας είναι η συμφωνία κυρίων που υπάρχει από το 1977 και καθορίζει τις διαδικασίες για επίλυση εργασιακών θεμάτων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Στη σημερινή της ανακοίνωση, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι οι δύο υπάλληλοι απολύθηκαν γιατί είχαν υποστηρίξει την απεργία που έγινε πριν 18 μήνες στην Εθνική για την απόσπαση διευθυντικών στελεχών από την Ελλάδα. Αρχικά, αναφέρει η ΕΤΥΚ, μετατέθηκαν σε άλλη υπηρεσία και υποαπασχολούνταν, ενώ χθες απολύθηκαν «εν ψυχρώ».

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |