Wednesday, October 29, 2008

Συνεχίζει το ράλι του αργού μετά την αύξηση των αποθεμάτων

Συνεχίζει το ράλι του αργού μετά την αύξηση των αποθεμάτων

Αυξημένα κατά 500.000 βαρέλια ήταν τα αποθέματα αργού την εβδομάδα που έληγε στις 24 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο ενέργειας.
Τα διυλισμένα αποθέματα, κατηγορία στην οποία συμπεριλαμβάνονται το πετρέλαιο θέρμανσης και το diesel, σημείωσαν άνοδο κατά 2,3 εκατ. βαρέλια. Κάμψη σημείωσαν από την άλλη τα αποθέματα βενζίνης για πρώτη φορά σε διάστημα πέντε εβδομάδων, τα οποία βρέθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια.

Η δυναμικότητα των διυλιστηρίων υποχώρησε στο 85,3% από 84,8%.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα αποθέματα το αργό διεύρυνε τα κέρδη που καταγράφει στη σημερινή συνεδρίαση στο +6,23% στα 66,64 δολάρια το βαρέλι. Χθες έκλεισε στα 62,73 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας απώλειες 0,8%. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από το Μάιο του 2007.

Το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ κινείται ανοδικά στο Λονδίνο κατά 3,01% και διαπραγματεύεται στα 62,90 δολάρια το βαρέλι.

Το αργό καταγράφει σήμερα ισχυρή άνοδο μετά και το ράλι της Wall και των ασιατικών αγορών. Η ανάκαμψη των τιμών αποδίδεται και στις εκτιμήσεις ότι οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν εκ νέου πριν το Δεκέμβριο και θα εξετάσουν μία νέα μείωση της ημερήσιας παραγωγής.

Ο υπουργός πετρελαίου της Βενεζουέλας Rafael Ramirez δήλωσε μάλιστα ότι ο ΟΠΕΚ θα μειώσει «πιθανότατα» την παραγωγή προκειμένου να αποφύγει την αύξηση των αποθεμάτων.

REPORTER.GR

No comments:

Share |