Wednesday, October 29, 2008

Ανοδος 7,6% για το αργό- Έκλεισε στα 67,5 δολάρια

Ανοδος 7,6% για το αργό- Έκλεισε στα 67,5 δολάρια

Με τη μεγαλύτερη ανοδο των τελευταίων τριών μηνών έκλεισε το αργό, στον απόηχο, αφενός της χθεσινής μεγάλης ανόδου των αμερικανικών κεφαλαιαγορών, και αφετέρου των εκτιμήσεων ότι οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν εκ νέου πριν το Δεκέμβριο και θα εξετάσουν μία νέα μείωση της ημερήσιας παραγωγής.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα αποθέματα το αργό διεύρυνε τα κέρδη, ανακάμπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα από το Μάιο του 2007.

Σημαντική θετική επίδραση στο σημερινό ράλι ανόδου του αργού ήταν και η νέα μείωση των επιτοκίων από τη FED, γεγονός που ενίσχυσε τις προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης και αποκατάσταση της κατανάλωσης των προίόντων που σχετίζονται αμεσα ή έμμεσα με το πετρέλαιο.

Τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκαν κατά 7,6% στα 67,50 δολάρια το βαρέλι.

Το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ κινήθηκε ανοδικά στο Λονδίνο κατά 5,40% κλείνοντας στα 64,36 δολάρια το βαρέλι.

Ο υπουργός πετρελαίου της Βενεζουέλας Rafael Ramirez δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ θα μειώσει «πιθανότατα» την παραγωγή προκειμένου να αποφύγει την αύξηση των αποθεμάτων.

Αυξημένα κατά 500.000 βαρέλια ήταν τα αποθέματα αργού την εβδομάδα που έληγε στις 24 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο ενέργειας.

Τα διυλισμένα αποθέματα, κατηγορία στην οποία συμπεριλαμβάνονται το πετρέλαιο θέρμανσης και το diesel, σημείωσαν άνοδο κατά 2,3 εκατ. βαρέλια. Κάμψη σημείωσαν από την άλλη τα αποθέματα βενζίνης για πρώτη φορά σε διάστημα πέντε εβδομάδων, τα οποία βρέθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια.

REPORTER.GR

No comments:

Share |