Wednesday, October 29, 2008

Σε αντιστάθμιση στρέφεται η Porsche για εξομάλυνση της τιμής της VW

Σε αντιστάθμιση στρέφεται η Porsche για εξομάλυνση της τιμής της VW

Την πρόθεσή της για λήψη μέτρων ανακοίνωσε η Porsche SE, κατασκευάστρια εταιρεία 911 σπορ αυτοκινήτων, με σκοπό την αύξηση της προσφοράς για τις μετοχές της Volkswagen AG, μετά τον υπερτετραπλασιασμό της αξίας τους τις τελευταίες δύο ημέρες.

Η Porsche, η οποία είχε δηλώσει στις 26 Οκτωβρίου ότι κατέχει δικαιώματα μετοχών που ανέρχονται στο 31,5% του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Volkswagen με σκοπό την «αντιστάθμιση του κινδύνου από τις μεταβολές της τιμής», ενδέχεται να ασκήσει το 5% των εν λόγω δικαιωμάτων, σύμφωνα με σημερινή δήλωσή της στο γερμανικό χρηματιστήριο.

«Η Porsche SE σκοπεύει –ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά– να προβεί σε συναλλαγές αντιστάθμισης σε ποσοστό έως 5% επί του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Volkswagen», σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας. «Αυτό είναι πιθανό να οδηγήσει σε αύξηση της ρευστότητας των κοινών μετοχών της Volkswagen».

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα τη Στουτγκάρδη δήλωσε ότι «επιμένει στη απόφασή της» να αυξήσει το μερίδιό της στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης έως το 75% και σχεδιάζει να συνεχίσει την αγορά κοινών μετοχών της VW «εντός και εκτός» του χρηματιστηρίου σε τιμές «οικονομικά λογικές».

Την περασμένη εβδομάδα η Volkswagen αναδείχτηκε ως η μετοχή του γερμανικού δείκτη αναφοράς DAX με τις περισσότερες θέσεις πώλησης (short). Η χθεσινή πίεση των θέσεων πώλησης (short squeeze) εκτίναξε την αξία του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της VW στα 378 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας την αξία της Exxon Mobil Corp. ύψους 343 δισ. δολαρίων μετά με το κλείσιμο της 27ης Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |