Thursday, September 4, 2008

Merrill Lynch: Αμφίβολη η πώληση επισφαλών δανείων στην Korea Asset

Merrill Lynch: Αμφίβολη η πώληση επισφαλών δανείων στην Korea Asset

Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι συνομιλίες μεταξύ της Merrill Lynch και της Korea Asset Management σχετικά με την πώληση ενός «σημαντικού» αριθμού επισφαλών δανείων, λόγω διαφωνίας ως προς την τιμή, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της κορεάτικης εταιρείας.

«Δεν έχουμε καταλήξει μέχρι στιγμής σε συμφωνία εξ αιτίας διαφωνιών στην αποτίμηση της αξίας του ενεργητικού», δήλωσε σε χθεσινή συνέντευξή του στη Σεούλ ο Λι Χολ Χούι. Όπως επισήμανε, αν και η εταιρεία επιθυμεί να αποκτήσει μια μεγάλη ποσότητα τίτλων, η επίτευξη μιας συμφωνίας στη συγκεκριμένη τιμή πιθανόν να αποδειχθεί δύσκολη.

Σε περίπτωση που οι συνομιλίες των δύο μερών αποβούν άκαρπες, τόσο η Merrill Lynch – η τρίτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή των ΗΠΑ – όσο και η Lehman Brothers πιθανόν να αναγκαστούν να μειώσουν τις τιμές των παγίων, που επιθυμούν να πουλήσουν προκειμένου να περιορίσουν τις απώλειές τους.

Ο 55χρονος Λι δήλωσε ότι η κρατική Korea Asset έχει την υπομονή να περιμένει, δεδομένου ότι η χρηματοοικονομική κρίση που ταλανίζει τις ΗΠΑ θα οδηγήσει τελικά σε μείωση των τιμών.

Η κορεάτικη εταιρεία, που συστάθηκε το 1962, έχει ιδρύσει ένα ταμείο ύψους ενός τρισ. γουόν (871 εκατ. δολάρια) με τοπικούς εταίρους της προκειμένου να εξαγοράσει επισφαλές ενεργητικό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Λι.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |