Thursday, September 4, 2008

Αποφυγή Διπλής Φορολογίας με Τσεχία - Κατάρ

Αποφυγή Διπλής Φορολογίας με Τσεχία - Κατάρ


Το κείμενο συμφωνίας για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας με τη Τσεχία και το Κατάρ ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο κατά την τελευταία του συνεδρία στις 27 Αυγούστου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών όπως ο ίδιος αυτοπροσώπως ή πληρεξούσιος αντιπρόσωπός του υπογράψει εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας τη Συμφωνία για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας με τη Τσεχία και όπως, μετά την υπογραφή της, τη δημοσιεύσει στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το άρθρο 169 του Συντάγματος.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, η εφαρμογή της Σύμβασης θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής και της Τσεχικής Δημοκρατίας και αναμένεται να αποφέρει οφέλη στους τομείς των Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, της Μεταχείρισης Μερισμάτων, Τόκων και Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και της Ανταλλαγής Πληροφοριών.

Διευκρινίζεται ότι η Σύμβαση μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Τσεχοσλοβακικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας και την παρεμπόδιση της φοροδιαφυγής αναφορικά με τους φόρους στο εισόδημα και το κεφάλαιο που υπογράφηκε στην Πράγα στις 15 Απριλίου 1980, εξακολουθεί, μετά τον ειρηνικό διαχωρισμό της πρώην Τσεχοσλοβακίας, να εφαρμόζεται μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας. Όμως, εν όψει των οικονομικών και δημοσιονομικών εξελίξεων, κρίθηκε σκόπιμη η αναθεώρηση της εν λόγω Σύμβασης.

Ακόμη, το υπουργικό ενέκρινε το κείμενο της Συμφωνίας για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας που έχει συμφωνηθεί από τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Κατάρ, καθώς και τη μετάφρασή του στην Ελληνική γλώσσα.

Εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών όπως ο ίδιος ή κατάλληλα εξουσιοδοτημένος για το σκοπό αυτό αντιπρόσωπός του υπογράψει εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας την υπό αναφορά Συμφωνία για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας και όπως, μετά την υπογραφή της, τη δημοσιεύσει στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το άρθρο 169 του Συντάγματος.

Η εφαρμογή της Συμφωνίας θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Κατάρ. Αναμένεται δε να αποφέρει οφέλη στους τομείς των Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, της Μεταχείρισης Μερισμάτων και Τόκων, της Μεταχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων και της Ανταλλαγής Πληροφοριών.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |