Thursday, September 4, 2008

Λονδίνο και Ζυρίχη οι «ελκυστικότερες πόλεις της Δ. Ευρώπης»

Λονδίνο και Ζυρίχη οι «ελκυστικότερες πόλεις της Δ. Ευρώπης»

Το Λονδίνο και η Ζυρίχη είναι οι πιο «ελκυστικές πόλεις» της δυτικής Ευρώπης, σύμφωνα με μελέτη του ινστιτούτου BAK Basel Economics.

Η Ζυρίχη καταλαμβάνει, ανάμεσα σε 192 περιοχές της Δυτικής Ευρώπης, την πρώτη θέση στο «δείκτη ελκυστικότητας», λόγω του χαμηλού συντελεστή φορολογίας για τους μισθωτούς και τις εταιρίες. Η ελβετική πόλη έχει επίσης την πρωτιά σε καινοτομίες, ευρεσιτεχνίες και επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Το Λονδίνο, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ξεχωρίζει για τη φιλελεύθερη νομοθεσία στην αγορά της εργασίας και των προϊόντων, καθώς και για τον μεγάλο αριθμό των εξεχόντων πανεπιστημίων του. Η βρετανική πρωτεύουσα έχει επίσης πολλά διεθνή αεροδρόμια, υπογραμμίζει η μελέτη.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Κοπεγχάγη που χαρακτηρίζεται από τον φιλελευθερισμό της και την καινοτομική της ικανότητα, ενώ σε πολύ χαμηλές θέσεις στην κατάταξη βρίσκονται η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη λόγω των ισχυρών ελέγχων στην ισπανική αγορά εργασίας.

Η Ρώμη κατατάσσεται στην τελευταία θέση εξαιτίας των περιοριστικών κανονισμών στην αγορά προϊόντων και ενός υψηλού φορολογικού συντελεστή.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |