Thursday, September 4, 2008

Μικρή πτώση για το αργό μετά την κάψη στα αποθέματα

Μικρή πτώση για το αργό μετά την κάψη στα αποθέματα

Μειωμένα κατά 1,9 εκατ. βαρέλια ήταν τα αποθέματα του αργού την εβδομάδα που έληγε στις 29 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κάμψη τους μόλις κατά 300.000 εκατ. βαρέλια.
Επίσης, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 1 εκατ. βαρέλιακαι διαμορφώθηκαν στα 194,4 εκατ. βαρέλια. Τα διυλισμένα αποθέματα, κατήγορία στην οποία συμπεριλαμβάνεται το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ υποχώρησαν κατά 400.000 στα 131,7 εκατ. βαρέλια.

Η δυναμικότητα των διυλιστηρίων ανήλθε στο 88,7% από 87,3% την περασμένη εβδομάδα.

Μετά την ανακοίνωση των αποθεμάτων το συμβόλαιο του αργού παράδοσης Οκτωβρίου υποχωρεί κατά 0,33% στα 108,99 δολάρια το βαρέλι. Το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ σημειώνει απώλειες 0,37% στα 105,47 δολάρια το βαρέλι.



Νωρίτερα σήμερα η τιμή του αργού κινούνταν ανοδικά για πρώτη φορά μετά από τέσσερις συνεδριάσεις, καθώς η θύελλα Ike δείχνει να ενισχύεται στην περιοχή του Ατλαντικού.

Η Royal Dutch Shell και η ConocoPhillips ανακοίνωσαν χθες ότι ο τυφώνας «Gustav» δεν προκάλεσε καμία ζημιά στις πλατφόρμες στον Κόλπο του Μεξικού. Η Exxon Mobil σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο κυκλώνας «Ike» αναβαθμίστηκε στην Κατηγορία 4 της κλίμακας (5 Κατηγοριών) Saffir-Simpson και κινείται στον Ατλαντικό, ενώ αναζωπυρωθήκαν οι ανησυχίες ότι μπορεί να κατευθύνεται στον Κόλπο του Μεξικού. Την ίδια ώρα η τροπική καταιγίδα «Hanna» συνεχίζει να κινείται εξασθενημένη προς τις Μπαχάμες και τις ακτές των ΗΠΑ.

REPORTER.GR

No comments:

Share |