Wednesday, September 24, 2008

Διορθωτική πορεία διέγραψε το αργό

Διορθωτική πορεία διέγραψε το αργό

Από τη μία μεριά η ένατη συνεχόμενη πτώση στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ και από την άλλη η σημαντική πτώση στη ζήτηση του αργού και των προϊόντων του, πίεσαν το αργό να καταγράψει μικρή πτώση, η οποία, μάλλον, χαρακτηρίζεται διόρθωση, αφού δεν ξεπέρασε τη μια ποσοστιαία μονάδα, σε μέρες, μάλιστα, που παρατηρούνται ακραίες μεταβολές.
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για παράδοση Νοεμβρίου υποχώρησε κατά 0,88% στα 105,73 δολάρια το βαρέλι. Το αντίστοιχο συμβόλαιο για το Μπρεντ υποχώρησε κατά 0,4% στην αγορά το Λονδίνου και η τιμή του διαμορφώθηκε στα 102,65 δολάρια το βαρέλι.

Πτωτικά για ένατη εβδομάδα κινήθηκαν τα αποθέματα βενζίνης στη ΗΠΑ, κατά 5,9 εκατ. βαρέλια, την εβδομάδα που έληξε στις 19 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Ενέργειας της χώρας, λόγω της διακοπής της λειτουργίας των διυλιστηρίων που προκάλεσαν οι τυφώνες «Gustav» και «Ike». Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν επίσης για πέμπτη συνεχή εβδομάδα, κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα ήταν μειωμένα κατά 4,2 εκατ. βαρέλια.

Από την άλλη μεριά, στα 19,5 εκατ. βαρέλια διαμορφώθηκε η ημερήσια ζήτηση του αργού στις ΗΠΑ τις τελευταίες 4 εβδομάδες, ήτοι 6,6% χαμηλότερα από τον προηγούμενο μήνα, θυμίζοντας επίπεδα του Οκτωβρίου του 2003.

REPORTER.GR

No comments:

Share |