Wednesday, September 24, 2008

Άντλησε €18,5 εκ. η OCT

Άντλησε €18,5 εκ. η OCT


Την άντληση €18,45 εκ. πέτυχε η Ocean Tankers μέσω της έκδοσης δικαιωμάτων προτίμησης, παρά τις αντίξοες χρηματοοικονομικές συνθήκες που επικράτησαν τους τελευταίους μήνες και την έντονη κριτική που ασκήθηκε στην εταιρεία για τη μεταφορά νερού από την Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ασκήθηκαν περίπου τα μισά από τα 162 εκ. rights που εξέδωσε η εταιρεία. Ασκήθηκαν, συγκεκριμένα, 83,9 εκ. rights που αντιστοιχούν σε 33,5 εκ. μετοχές της OCT με τιμή άσκησης €0,55. Ο κύριος μέτοχος της εταιρείας, Μιχάλης Ιωαννίδης, στον οποίο ανήκουν τα δύο τρίτα του εκδομένου κεφαλαίου της Ocean Tankers, άσκησε 20,1 εκ. rights, με την κεφαλαιοποίηση μέρος του δανείου που έχει παραχωρήσει στην εταιρεία.

Τον Ιούλιο ο κ. Ιωαννίδης πώλησε 28 εκ. rights του σε εφοπλιστικούς κύκλους και σε θεσμικούς επενδυτές.

Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών που προέκυψαν από τα rights θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η Ocean παρουσίασε κέρδη $1,4 εκ. το 2007 και αναμένει ότι η καθαρή κερδοφορία της για το 2008 θα είναι κοντά στα $20 εκ. Στην αύξηση των κερδών θα συμβάλει η ραγδαία επέκταση του στόλου της σε 16 πλοία μέχρι το τέλος του 2008. Η OCT έχει, επίσης, συμβόλαιο με το κράτος ύψους €35 εκ. για μεταφορά νερού από την Ελλάδα. Το συμβόλαιο λήγει το Φεβρουάριο.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |