Wednesday, September 24, 2008

Τα pension funds από Ευρώπη και Ιαπωνία αγοράζουν MIG

Τα pension funds από Ευρώπη και Ιαπωνία αγοράζουν MIG

Μια σημαντική μετοχική ανατροπή έχει σημειωθεί στην Marfin Invemsnet Group και η οποία σε μεγάλο βαθμό έχει συμβάλλει στην ενίσχυση της μετοχής το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ενώ έως πρόσφατα Marfin Popular Bank και MIG εμφάνιζαν περίπου παραπλήσια τιμή το τελευταίο διάστημα η μετοχή της MIG διαφοροποιήθηκε και πλέον διαπραγματεύεται στα 4,7 ευρώ δηλαδή 1 ευρώ υψηλότερα της τράπεζας.
Η βασική αιτία για την ανάκαμψη της μετοχής είναι ότι pension funds (ασφαλιστικά ταμεία)από την Ιρλανδία, Αγγλία, Σουηδία , Δανία και Ιαπωνία έχουν αγοράσει αξιόλογα ποσοστά στην MIG ενώ αντιθέτως ο κύριος όγκος των hedge funds αυτά δηλαδή που επηρέασαν αρνητικά την μετοχή όλους τους προηγούμενους μήνες σε μεγάλο βαθμό έχουν αποχωρήσει. Ταυτόχρονα έχουν αυξήσει την συμμετοχή τους και τα index funds τα οποία παρακολουθούν τους δείκτες της Morgan Stanley Capital International.

Με βάση πληροφορίες τα pension fund τα οποία τοποθετήθηκαν το τελευταίο διάστημα στην μετοχή έχουν αποκτήσει περίπου το 3% με 5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ενώ το momentum παραμένει θετικό.

Συνολικά οι ξένοι που αριθμούν σε 350 με 400 μετόχους επί συνόλου 43 χιλιάδων κατέχουν συνολικά το 27% του μετοχικού κεφαλαίου.

Το IRF ελέγχει το 10% της MIG και βεβαίως η Dubai Investment Group με ποσοστό 16,5% με 17%.

Οι βασικές αιτίες για τις οποίες οι ξένοι μακροπρόθεσμοι και σαφώς πιο σταθεροί επενδυτές τοποθετούνται στην MIG είναι

1) Η ρευστότητα ύψους 800 εκατ ευρώ η οποία αντιστοιχεί στο 25% της κεφαλαιοποίησης. Η σχέση αυτή είναι μια από τις καλύτερες μεταξύ ομοειδών εταιριών παγκοσμίως.

2) Υπάρχει προσδοκία ότι θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις

3) Οι εταιρίες που έχουν εξαγοραστεί προέρχονται από αμυντικούς κλάδους

4) Τα pension fund αναζητούν αυτή την περίοδο ευκαιρίες παγκοσμίως.

5) Η εσωτερική αξία της MIG διαμορφώνεται στο 5,80 ευρώ ενώ αν συμπεριληφθεί και η επιστροφή κεφαλαίου 0,38 ευρώ τότε αγγίζει τα 6,2 ευρώ

REPORTER.GR

No comments:

Share |