Thursday, September 25, 2008

Air France: Ενδιαφέρον για αγορά μέρους μετοχών της Alitalia

Air France: Ενδιαφέρον για αγορά μέρους μετοχών της Alitalia

Ενδιαφέρον για την αγορά μέρους των μετοχών της Αlitalia εξέφρασε και πάλι η Air France. Σχετικές πληφορορίες είχε μεταδώσει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αnsa, τις οποίες επιβεβαίωσε ο σύμβουλος της εταιρείας, Αουγκούστο Μενγκότσι, ο οποίος το απόγευμα μετέβη στο κυβερνητικό μέγαρο για να παραδώσει σχετικό μήνυμα των ιθυνόντων της Air France από το Παρίσι.

Εν μεταξύ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι εμφανίζεται βέβαιος πως ότι «η χώρα θα συνεχίσει να διαθέτει έναν εθνικό αερομεταφορέα και θα βρεθεί σίγουρα βιώσιμη λύση». Από την πλευρά του, ο έκτακτος διαχειριστής της ιταλικής αεροπορικής εταιρίας, Αουγκούστο Φαντότσι, είναι αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να δοθεί «παράταση ζωής», στην Αlitalia μέχρι το τέλος του μήνα, ώστε να οριστικοποιηθεί μια νέα πρόταση αγοράς.

Το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με τους Iταλούς παρατηρητές, είναι η επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της ιταλικής κοινοπραξίας Cai, με την συμμετοχή, όμως, ενός μεγάλου ξένου αερομεταφορέα, που μπορεί να αγοράσει το 25% των μετοχών της εταιρείας.

Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, είναι η συναίνεση των πιλότων και των ιπταμένων. Ο Σέρτζιο Κοφεράτι, γραμματέας του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου, Cgil, συνομίλησε τηλεφωνικά, με τον επικεφαλής της ιταλικής κοινοπραξίας Κολανίνο και με τον Τζάνι Λέτα στενό συνεργάτη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |