Monday, May 5, 2008

UBS: Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων μετά τις ζημίες α’ τριμήνου

UBS: Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων μετά τις ζημίες α’ τριμήνου

ΣΤΗΝ περικοπή έως και 8.000 θέσεων εργασίας ενδεχομένως να προβεί η UBS η χειρότερα πληγείσα από την πιστωτική κρίση ευρωπαϊκή τράπεζα, έπειτα από τις ζημίες που εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο, ύψους 12 δισ. ελβετικών φράγκων (11,4 δισ. δολαρίων).

Ο κορυφαίος τραπεζικός όμιλος της Ελβετίας, ο οποίος ένα χρόνο νωρίτερα είχε καταγράψει κέρδη τριών δισ. φράγκων, αναμένεται να αποκαλύψει την Τρίτη τα σχέδιά τους για περικοπές θέσεων, στο πλαίσιο της επίσημης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του.

Σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, η εταιρεία πιθανόν να απολύσει περί τους 2.500 με 3.000 υπαλλήλους της στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής, δηλαδή περισσότερο από το 10% του προσωπικού σε αυτό.

Οι διαγραφές της UBS έχουν ανέλθει κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών τριμήνων σε 38 δισ. δολάρια, ως αποτέλεσμα της έκθεσής της στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκου χρέους υψηλού ρίσκου. Η τράπεζα προχώρησε πέρυσι σε 1.500 απολύσεις.

Η μετοχή της έχει υποχωρήσει στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης στο 12μηνο μέχρι τις 2 Μαΐου κατά 51%, καταγράφοντας τις πέμπτες χειρότερες επιδόσεις του δείκτη Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |