Monday, May 5, 2008

Ξεπέρασε τα 120 δολάρια το αργό!

Ξεπέρασε τα 120 δολάρια το αργό!

Έσπασε το φράγμα των 120 δολαρίων το αργό για πρώτη φορά στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, οδεύοντας προς ένα ακόμη ιστορικό υψηλό, λόγω της φημολογίας ότι η αυξανόμενη ζήτηση από τις ΗΠΑ και οι διακοπές στην προμήθεια πετρελαίου από τις αναταραχές στη Νιγηρία θα περιορίσουν τα αποθέματα. Eιδικότερα, η τιμή του μαύρου χρυσού διαμορφώθηκε στα 120,20 δολάρια το βαρέλι, υποχώρησε όμως αμέσως. Αυτή τη στιγμή το αργό καταγράφει άνοδο 2,97% στα 119,77 δολάρια ανά βαρέλι. Κέρδη 0,52% καταγράφει και η τιμή του πετρελαίου τύπου brent, που διαμορφώνεται στα 114,77 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι στρατιωτικές επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Νιγηρία αναγκασαν τη Royal Dutch Shell να μειώσει την παραγωγή.

Επίσης, τις πτρελαϊκές τιμές πιέζει ανοδικά η αποδυνάμωση του δολαρίου έναντι του ευρώ, καθώς επίσης και η απροσδόκητη άνοδος του δείκτη υπηρεσιών ISM στις 52 μονάδες, που υποδεικνύει ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι το αργό, άγγιξε τα επίπεδα ρεκόρ των 119,93 δολ. το βαρέλι στις 28 Απριλίου μετά τις απεργίες στη Βρετανία και τη μείωση της παραγωγής και της επεξεργασίας πετρελαίου στη Νιγηρία.

REPORTER.GR

No comments:

Share |