Monday, May 5, 2008

Γκρίνσπαν: Σε «ήπια ύφεση» η αμερικανική οικονομία

Γκρίνσπαν: Σε «ήπια ύφεση» η αμερικανική οικονομία

ΤΗΝ άποψη ότι η αμερικανική οικονομία έχει εισέλθει σε μια «ήπια ύφεση» και θα συνεχίσει πιθανότατα να επιβραδύνεται καθ’ όλη της διάρκεια του έτους εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Φέντεραλ Ριζέρβ Άλαν Γκρίνσπαν.

«Βρισκόμαστε σαφέστατα σε μια φάση επιβράδυνσης», με την οικονομική ανάπτυξη να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε περίπου μηδενικά επίπεδα, ανέφερε ο Γκρίνσπαν σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Το πρώην «αφεντικό» της Fed, το οποίο παρέχει σήμερα συμβουλές σε πελάτες, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η Deutsche Bank επισήμανε ακόμη ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κάποιος για το τέλος της πιστωτικής κρίσης, η οποία προήλθε από την κατάρρευση της αγοράς στεγαστικών δανείων.

Οι εκτιμήσεις Γκρίνσπαν έρχονται να επαναλάβουν ουσιαστικά τα οικονομικά στοιχεία του τελευταίου μήνα, τα οποία έδειξαν κάμψη της μεταποιητικής δραστηριότητας και της αγοράς κατοικίας στις ΗΠΑ. Ο διάδοχος του Γκρίνσπαν στο τιμόνι της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, προανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα πως η κεντρική τράπεζα της χώρας είναι έτοιμη να θέσει τέλος στον κύκλο μείωσης των επιτοκίων της.

Ο Μπερνάνκι αναμένεται να μιλήσει αργότερα σήμερα για την κατάσταση στις αγορές στεγαστικών δανείων.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |