Monday, May 5, 2008

Νέος κύκλος αυξήσεων στα καύσιμα

Νέος κύκλος αυξήσεων στα καύσιμα


Σε νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων μέχρι και δύο σεντ το λίτρο προχωρούν από σήμερα οι πετρελαϊκές εταιρείες λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Εκ μέρους της εταιρείας Πετρολίνα, ο Άκης Λευκαρίτης σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, είπε ότι η πορεία του μαύρου χρυσού δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια ευελιξίας. Γι' αυτό, πρόσθεσε, θα επιβληθούν αυξήσεις ενός μέχρι δύο σεντ το λίτρο στην τιμή της βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης και του πετρελαίου θέρμανσης. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα όπως στα επόμενα φορτία τα οποία θα εισαχθούν οι τιμές να είναι χαμηλότερες, ενώ σε σχέση με τις τιμές του πετρελαίου διεθνώς ο κ. Λευκαρίτης μίλησε για φούσκα και πρόσθεσε ότι βάση της λογικής θα έπρεπε να ήταν στο μισό.

Ο υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης, σε δηλώσεις του επίσης στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ανέφερε ότι το υπουργείο παρακολουθεί τις εξελίξεις και ελέγχει την τιμολόγηση των εισαγόμενων φορτίων και των αποθεμάτων προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο δικαιολογούνται οι αυξήσεις των τιμών.

Ο κ. Πασχαλίδης είπε επίσης ότι η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται διεθνώς και η Κύπρος, όπως και άλλες χώρες, δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.

Γι' αυτό, πρόσθεσε, πρέπει να προσέξουμε πως το χρησιμοποιούμε και να αξιοποιήσουμε άλλες πηγές ενέργειας. Ανέφερε ακόμη ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν κίνητρα για αξιοποίηση των τιμών αυτών και θα ανακοινωθούν επίσης προτάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια κτήρια, στρατόπεδα και σχολεία.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |