Monday, May 5, 2008

Γιατί ενισχύθηκε ξαφνικά η μετοχή της Εθνικής τράπεζας ;

Γιατί ενισχύθηκε ξαφνικά η μετοχή της Εθνικής τράπεζας ;

Το τελευταίο διάστημα η μετοχή της Εθνικής τράπεζας βρίσκεται στο προσκήνιο καταγράφοντας κέρδη 20% από τα χαμηλά έτους.
Βέβαια για την χρηματιστηριακή αγορά γενικότερα η τρέχουσα εβδομάδα είναι κρίσιμη.

Η άνοδος της μετοχής αποδίδεται κατά βάση σε

1) στην πολιτική επανεπένδυσης του μερίσματος. Όπως έχει τονιστεί οι όροι θα είναι πολύ ευνοϊκοί καθώς η τιμή θα περιλαμβάνει μεγάλο discount και όσο υψηλότερα είναι η χρηματιστηριακή τιμή τόσο θα εξισορροπήσει την μείωση που θα υπάρξει λόγω της αναπροσαρμογής αφού θα εκδοθούν νέες μετοχές σε χαμηλότερη τιμή.

2)Οι ξένοι θεσμικοί εκτιμούν ότι τα τακτικά κέρδη στο α΄ τρίμηνο θα παραμείνουν ισχυρά. Τα κέρδη στο α΄ τρίμηνο εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 440 εκατ ευρώ περίπου ή αύξηση 15% και θα επιβεβαιώσουν ότι η Εθνική διαθέτει ισχυρό μηχανισμό παραγωγής εσόδων.

3) Η σχεδιαζόμενη αμκ με έκδοση προνομιούχων μετοχώναφού θα καλυφθεί μόνο από Αμερικανούς επενδυτές προσελκύει το ενδιαφέρον και άλλων διεθνών επενδυτών.

4) Η Finansbank αναπτύσσεταιπολύ ικανοποιητικά και επιτυγχάνει υψηλές αποδόσεις με τα δάνεια να αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό 45%.

5) Στις 6 Μαίου υποβάλλει η Εθνική προσφορά για την Banque du Caire στην Αίγυπτο η οποία αποτιμάται τουλάχιστον 1 δις ευρώ.

REPORTER.GR

No comments:

Share |