Monday, May 5, 2008

Buffett: Δριμύ κατηγορώ για την πιστωτική κρίση - ''Θα πονέσουμε κι άλλο''

Buffett: Δριμύ κατηγορώ για την πιστωτική κρίση - ''Θα πονέσουμε κι άλλο''

Σφορδή επίθεση εναντίον επενδυτικών ομίλων, εταιρειών παροχής στεγαστικών δανειών αλλά και ρυθμιστικών αρχών εξαπέλυσε ο δισεκατομμυριούχος Warren Buffett κατηγορώντας τους ότι δεν κατάφεραν να ελέγξουν το σύστημα της οικονομίας, με αποτέλεσμα να «καταρρεύσουν» τραπεζικά ιδρύματα όπως η Bear Stearns.
«Η Wall Street θα πάει εκεί που είναι τα χρήματα χωρίς να ανησυχεί για τις συνέπειες», δήλωσε ο Buffett κατά της διάρκεια συνέντευξης τύπου. Παράλληλα κατηγόρησε τους οίκους αξιολόγησης ότι συνέβαλλαν στην αναταρχή των χρημαγορών καθώς πίεσαν τις εταιρείες έκδοσης ομολόγων να εμφανίσουν πλασματική ανάπτυξη κερδών από την ασφάλιση δημοτικών ομολόγων.

«Θα πονέσουμε κι άλλο», σημείωσε ο Buffett, ο οποίος επανέλαβε τις εκτιμήσεις ότι η αμερικανική οικονομια βρίσκεται ήδη σε περίοδο ύφεσης. Υποστήριξε μάλιστα ότι η διευκόλυνση της FED για την εξαγορά της Bear Stearns από τη JPMorgan Chase «δε σημαίνει ότι οι ζημίες και οι διαγραφές έχουν τελειώσει».

Ο Buffett ετοιμάζεται για ταξίδι στην Ευρώπη και νέες εξαγορές καθώς στις αποσκευές του θα έχει και 35 δισ. δολάρια. Ο μεγαλοεπενδυτής είχε αναφέρει πριν από λιγες εβδομάδες ότι δεν βρίσκει τιποτα αρκετά μεγάλο να αγοράσει στις ΗΠΑ και προτιμά τις επενδύσει σε Κίνα, Ισραήλ και Βρετανία.

Οσον αφορά τις αγορές συναλλάγματος «βλέπει» ισχυροποίηση των ασιατικών νομισμάτων έναντι του δολαρίου.

REPORTER.GR

No comments:

Share |