Monday, May 5, 2008

Deutsche Bank: Ερχεται τσουνάμι ρευστότητας στα ΕΤFs!

Deutsche Bank: Ερχεται τσουνάμι ρευστότητας στα ΕΤFs!

«Είναι πολλά τα λεφτά» που περιμένουν να βρουν καταφύγιο στα σπίτια των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων σύμφωνα με την Deutsche Bank, καθώς οι θεσμικοί επενδυτές επιθυμούν όλο και περισσότερο να διαφοροποιήσουν το ρίσκο τους γεμίζοντας, παράλληλα, γενναία και τις τσέπες τους.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου, το ενεργητικό των ευρωπαϊκών Exchange Traded Funds (ETFs), θα εκτοξευθεί πάνω από 60% στα 150 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι τα τέλη του 2010, όταν στα τέλη του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, τα κεφάλαιά τους άγγιζαν τα 92 δισ. ευρώ.

Το διαπραγματευτικό status των συγκεκριμένων επενδυτικών εργαλείων, τείνει να έχει πολύ μεγαλύτερη ρευστότητα από τα παραδοσιακά αμοιβαία κεφάλαια και επιπλέον συνοδεύονται με πολύ χαμηλότερη προμήθεια διαχείρισης από άλλα κεφάλαια, και αυτό ακριβώς είναι που κάνει τα «μεγάλα πορτοφόλια» του επενδυτικού κόσμου να θέλουν να εμπιστευθούν τον πλούτο τους σε αυτήν την αγορά.

Επίσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Μorgan Stanley, το ενεργητικό των ETFs παγκοσμίως θα αγγίξει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2011, μία αύξηση που αγγίζει το 170% όταν η αποτίμηση του περασμένου Φβρουαρίου ήταν 742 δισ. δολάρια.

REPORTER.GR

No comments:

Share |