Friday, May 7, 2010

Πιέσεις στην Ασία στον "απόηχο" της Wall, στο -3% ο Nikkei


Πιέσεις στην Ασία στον "απόηχο" της Wall, στο -3% ο Nikkei

Σε σοβαρές απώλειες υποχρεώνονται την Παρασκευή τα χρηματιστήρια της Ασίας, μετά την κατακόρυφη χθεσινή πτώση στη Wall Street.

Στην ανησυχία για την εξέλιξη της «κρίσης χρέους» στην Ελλάδα και για το ενδεχόμενο διάχυσης των συνεπειών της στην Ευρώπη, αλλά και εκτός αυτής, ήρθε να προστεθεί η χθεσινή πρωτοφανής κίνηση στη Wall Street, που θύμισε τις εικόνες πανικού του 2008 και ενώ η έρευνα των αμερικανικών αρχών για το τι πραγματικά συνέβη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο ιαπωνικός Nikkei έφτασε να υποχωρεί σε ποσοστό περί του 4% στην έναρξη των συναλλαγών, κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τις απώλειές του, για να βρεθεί ωστόσο αργότερα στις 10.364,59 μονάδες, με απώλειες 3,1%. Έντονα πτωτικά κινείται στην Ιαπωνία και ο ευρύτερος Topix, σε ποσοστό 2,61%.

Στην Κίνα, οι απώλειες του CSI 300 διαμορφώνονται σε 1,62%, πτωτικά κατά 1,52% και 1,72% κινούνται οι Shanghai Composite και Shenzhen Composite αντίστοιχα, ενώ μικρότερες απώλειες καταγράφει στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng, υποχωρώντας 0,70%.

Οριακές απώλειες σημειώνει τη ίδια στιγμή ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν, στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχωρεί 2,21%, ενώ με απώλειες 2,02% ολοκλήρωσε νωρίτερα ο αυστραλιανός S&P/ ASX 200.

Ανάλογη εικόνα και στη Νέα Ζηλανδία, όπου ο ΝΖ50 υποχωρεί 1,84%, πτωτικά σε ποσοστό 0,97% κινείται στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times, ενώ στην Ινδία ο Sensex 30 υποχωρεί 1,35%.


source: capital.gr

No comments:

Share |