Friday, May 7, 2010

ΗΠΑ: Η μεγαλύτερη αύξηση στις θέσεις εργασίας από το 2006


ΗΠΑ: Η μεγαλύτερη αύξηση στις θέσεις εργασίας από το 2006

Συνέχισε να προσθέτει θέσεις εργασίας τον Απρίλιο η αμερικανική οικονομία, φτάνοντας μάλιστα τον υψηλότερο ρυθμό σε διάστημα τεσσάρων ετών, ωστόσο το ποσοστό ανεργίας σημείωσε απροσδόκητη άνοδο υποδεικνύοντας ότι η αμερικανική αγορά εργασίας χρειάζεται ακόμα χρόνο για να ανακάμψει.

Αναλυτικά, οι θέσεις εργασίας εκτός του αγροτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 290.000 τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από το Μάρτιο του 2006.

Το Μάρτιο οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 230.000 σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου, ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί αύξηση κατά 162.000.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση των θέσεων κατά 180.000.

Ωστόσο, ο δείκτης ανεργίας αναρριχήθηκε στο 9,9% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν να μείνει αμετάβλητος στο 9,7% του Μαρτίου.

Οι δύο αριθμοί υπολογίζονται από το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας με διαφορετικό τρόπου. Τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας προκύπτουν από έρευνα στους εργοδότες, ενώ το μέγεθος της ανεργίας υπολογίζεται με βάση έρευνα στα νοικοκυριά.

Η αμερικανική οικονομία έχει χάσει σχεδόν 8,5 εκατ. θέσεις εργασίας τα τελευταία δύο χρόνια.

source: capital.gr

No comments:

Share |