Friday, May 7, 2010

Βρετανία: 'Ετοιμος να διαπραγματευτεί με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες ο Μπράουν


Βρετανία: 'Ετοιμος να διαπραγματευτεί με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες ο Μπράουν

Λύση στο ομιχλώδες πολιτικό τοπίο της Βρετανίας προσπαθούν να βρουν τα τρία μεγάλα κόμματα, μετά τις βουλευτικές εκλογές που δεν 'έβγαλαν' αυτοδυναμία αν και έδωσαν τη νίκη στους Συντηρητικούς. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός και ηγέτης των Εργατικών Γκόρντον Μπράουν, έσπασε πριν από λίγο τη σιωπή του και δήλωσε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τους Συντηρητικούς και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, να συνομιλήσουν για την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού. Επιβεβαίωσε όμως τις πηγές του κόμματος του, δηλώνοντας ότι και ο ίδιος είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεών τους με τους Συντηρητικούς.


"Οι κύριοι Κάμερον και Κλεγκ πρέπει φυσικά να έχουν όσο χρόνο εκτιμούν ότι χρειάζονται" για να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κυβέρνηση συνασπισμού, είπε ο Μπράουν. "Από τη μεριά μου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον αρχηγό οποιουδήποτε κόμματος".

"Αν οι συνομιλίες μεταξύ του Κάμερον και του Κλεγκ αποτύχουν, τότε βέβαια, θα είμαι διατεθειμένος να συνομιλήσω με τον Κλεγκ", πρόσθεσε.

source: reporter.gr

No comments:

Share |