Wednesday, May 19, 2010

RBS: Πούλησε το γαλλικό factoring στην GE Capital


RBS: Πούλησε το γαλλικό factoring στην GE Capital


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Η Royal Bank of Scotland Group PLC ανακοίνωσε σήμερα ότι πούλησε τις δραστηριότητες factoring που διατηρούσε στη Γαλλία στην GE Capital έναντι αδιευκρίνιστου ποσού, σε μία κίνηση που αποτελεί μέρος του σχεδίου διάθεσης των δευτερευόντων παγίων και τελικά να επιστρέψει την κρατική οικονομική ενίσχυση.

Η τράπεζα ανέφερε ότι η θυγατρική, RBS Factor SA, διέθετε πάγια αξίας 606 εκατ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου. Νωρίτερα μέσα στο έτος η GE Capital αγόρασε παρόμοιες δραστηριότητες της RBS στη Γερμανία.

«Οι πωλήσεις ολοκληρώνουν τη διάθεση των δραστηριοτήτων μας στον τομέα του factoring στην ηπειρωτική Ευρώπη και αντανακλά την περαιτέρω πρόοδο του στρατηγικού πλάνου της RBS. Ο όμιλος συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο σε αρκετά μέτωπα αναφορικά με τη διάθεση των μη βασικών παγίων», ανέφερε σε ανακοίνωση η RBS.

Η τράπεζα τόνισε ότι θα συνεχίσει να έχει σημαντική παρουσία στη Γαλλία μετά την ολοκλήρωση της πώλησης στο τρίτο τρίμηνο, προσφέροντας χρηματοοικονομικές, συμβουλευτικές υπηρεσίες καθώς και υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνου σε επιχειρήσεις, τράπεζες και κρατικούς οργανισμούς.

Η RBS Factor SA απασχολεί 121 άτομα και διαθέτει γραφεία στο Παρίσι, την Εξ αν Προβάνς, τη Λιλ, το Στρασβούργο, τη Λυών, την Τουλούζ και τη Ναντ.

Η RBS ανήκει κατά 83% στο κράτος μετά τα πακέτα διάσωσης του 2008 και του 2009 που περιελάμβαναν 46 δισ. λίρες χρηματικών ενέσεων. Το Φεβρουάριο του 2009 ανακοίνωσε ένα σχέδιο για τη διάθεση των παγίων που δεν θεωρεί βασικά, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων factoring.


source: capital.gr

No comments:

Share |