Wednesday, May 19, 2010

Merrill Lynch: Μειώνει τιμές-στόχους για ελληνικές τράπεζες


Merrill Lynch: Μειώνει τιμές-στόχους για ελληνικές τράπεζες

Σε καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για την κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών προχωρά η Bank of America – Merrill Lynch, σε έκθεσή της με ημερομηνία 19 Μαΐου 2010.

Ο οίκος υποβαθμίζει τις τιμές στόχους για τις Alpha Bank, ETE, Eurobak και Τρ. Πειραιώς, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση buy μόνο για τις δύο πρώτες.

Αναλυτικά, η BofA-ML δίνει:

- Για την Alpha Bank, νέα τιμή στόχο 7,1 ευρώ, από 9,8 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση buy.

- Για την Eurobank, νέα τιμή στόχο 6,0 ευρώ, από 10,1 ευρώ προηγουμένως, και νέα σύσταση neutral, από buy προηγουμένως.

- Για την Εθνική Τράπεζα, νέα τιμή στόχο 16,0 ευρώ, από 24,0 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση buy.

- Για την Τράπεζα Πειραιώς, νέα τιμή στόχο 6,0 ευρώ, από 9,4 ευρώ προηγουμένως, και νέα σύσταση neutral, από buy προηγουμένως.

Ο οίκος σημειώνει ότι τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής είναι πιο απ’ όσο αναμενόταν, εξακολουθεί να μην θεωρεί ως βασικό μεσοπρόθεσμο σενάριο την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ενώ πιο αναλυτικά αναφέρει ότι:

- Η Εθνική αναμένεται να παραμείνει κερδοφόρα κατά τη διάρκεια της κρίσης, διαθέτει ισχυρή χρηματοδοτική βάση και λόγο δανείων προς καταθέσεις κοντά στο 100%, κάτι που αποτελεί και επιπλέον πηγή κερδοφορίας. Διαθέτει επίσης ισχυρή κεφαλαιακή βάση με εκτιμώμενο core Tier 1 στο 9,3%.

- Η Alpha Bank διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση μετά την αύξηση κεφαλαίου του Δεκεμβρίου του 2009 και εκτιμώμενο core Tier 1 της τάξης του 9,2%. Η έκθεσή της στο εξωτερικό είναι πιο αμυντική, με το μεγαλύτερο μέρος των χορηγήσεων στην Κύπρο. Έχει επίσης τη χαμηλότερη έκθεση μεταξύ των ελληνικών τραπεζών σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, περίπου 2,8 δισ. ευρώ.

- Για την Eurobank αναμένεται ότι το 2010 θα είναι ζημιογόνο, όπως αναφέρει η ML, και ότι δεδομένου του μεγέθους του επενδυτικού της προγράμματος στο εξωτερικό, η κερδοφορία από διεθνείς δραστηριότητες θα είναι χαμηλότερες σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

- Για την Τρ. Πειραιώς, ο οίκος προβλέπει ότι ζημιογόνο θα είναι και το 2010 και τα 2011. Η τράπεζα διαθέτει χαμηλότερη του μέσου όρου κερδοφορία προ προβλέψεων, κάτι που την καθιστά πιο εκτεθειμένη σε ένα χειρότερο του αναμενόμενου σενάριο. Σε ένα υποθετικό σενάριο αναδιάρθρωσης η Τρ. Πειραιώς εμφανίζεται ως η πιο ευάλωτη, σύμφωνα με την έκθεση της Merrill Lynch.

source: capital.gr

No comments:

Share |