Wednesday, May 19, 2010

Διέκοψε το πτωτικό σερί το αργό


Διέκοψε το πτωτικό σερί το αργό

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης το αργό διακόπτοντας το προηγούμενο σερί των έξι διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων, καθώς βρήκε στήριξη στο βελτιωμένο outlook της Federal Reserve για την αμερικανική οικονομία.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουνίου, το πιο κοντινό συμβόλαιο, κέρδισε 46 cents ή 0,7% για να ολοκληρώσει στα 69,87 δολ. το βαρέλι. Στον αντίποδα, το συμβόλαιο του Ιουλίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, υποχώρησε 22 cents ή 0,3% στα 72,48 δολ. το βαρέλια.

Τα στοιχεία για τα εμπορικά αποθέματα στις ΗΠΑ που είδαν νωρίτερα σήμερα το φως της δημοσιότητας επιβεβαίωσαν εξάλλου τις εκτιμήσεις των αναλυτών δείχνοντας μικρή άνοδο των αποθεμάτων αργού.

Πιο αναλυτικά, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 0,2 εκατ. βαρέλια στα 362,7 εκατ. βαρέλια, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση κατά 0,3 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 0,3 εκατ. βαρέλια για να διαμορφωθούν στα 221,8 εκατ. βαρέλια, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση κατά 0,5 εκατ. βαρέλια. Τα διυλισμένα αποθέματα, υποχώρησαν κατά 1 εκατ. βαρέλια στα 152,8 εκατ. βαρέλια, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.


source: capital.gr

No comments:

Share |