Wednesday, May 19, 2010

Ρωσία: Αύξηση 10,4% της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο


Ρωσία: Αύξηση 10,4% της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο


ΜΟΣΧΑ(Dow Jones) – Σημαντική άνοδο σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Ρωσίας τον Απρίλιο κυρίως λόγο της ενίσχυσης της παραγωγής φυσικού αερίου, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 10,4% τον Απρίλιο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009 ενώ το Μάρτιο είχε ενισχυθεί σε ποσοστό 5,7%.

Η παραγωγή φυσικού αερίου αυξήθηκε 27,5% σε σχέση με πέρυσι ενώ αύξηση σημείωσε και η παραγωγή προϊόντων από το τσιμέντο έως και τα διαμάντια

Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή θα είναι βασικός παράγοντας όταν η κεντρική τράπεζα αποφασίσει για το αν θα τερματίσει τον κύκλο μειώσεων των επιτοκίων. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ρωσίας ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,9% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009 ενώ οι προβλέψεις της κυβέρνησης το τοποθετούσαν στο 4,5%.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Troika Dialog, Evgeny Gavrilenkov, σημειώνει ωστόσο πως οι μεγάλες και ανεξήγητες αναθεωρήσεις στα στοιχεία για το ΑΕΠ, καθώς και οι αντιφάσεις στα νούμερα της βιομηχανική παραγωγής, έχουν οδηγήσει σε μία “στατιστική αναρχία” που καθιστά τις προβλέψεις για την ευμετάβλητη ρωσική οικονομία ακόμα πιο δύσκολες.

source: capital.gr

No comments:

Share |