Tuesday, April 13, 2010

Πέμπτη διαδοχική ημέρα απωλειών για το αργό


Πέμπτη διαδοχική ημέρα απωλειών για το αργό

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης η τιμή του αργού συμπληρώνοντας πέντε διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις, εν μέσω μέσω ανησυχιών για νέα αύξηση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ και μετά τις εκτιμήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας για αύξηση της παραγωγής από τις χώρες εκτός ΟΠΕΚ.

Αναλυτικά, το αργό παραδόσεως Μαΐου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, υποχώρησε 29 cents ή 0,3% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 84,05 δολ. το βαρέλι, διολισθαίνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 31 Μαρτίου.

Συνολικά, στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις το αργό έχει χάσει 2,79 δολ. ή 3,2%.

Η αμερικανική υπηρεσία ενέργειας θα δώσει αύριο στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τα εμπορικά αποθέματα στις ΗΠΑ με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για νέα άνοδο των αποθεμάτων αργού κατά 1,1 εκατ. βαρέλια σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA) αναθεώρησε ελαφρώς ανοδικά τις εκτιμήσεις της για το 2010 σε ό,τι αφορά την παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο, ενώ την ίδια στιγμή αύξησε και τις εκτιμήσεις της για την παραγωγή από τις χώρες εκτός του ΟΠΕΚ κατά 220.000 βαρέλια την ημέρα στα 52 εκατ. βαρέλια την ημέρα

Στη μηνιαία της έκθεση η IEA αναθεώρησε ανοδικά κατά 30.000 βαρέλια την ημέρα τις προβλέψεις της για την παγκόσμια ζήτηση το 2010. Η ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα στα 86,6 εκατ. βαρέλι την ημέρα αυτό το έτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της υπηρεσίας.

source: capital.gr

No comments:

Share |