Tuesday, April 13, 2010

Βρετανία: Σε χαμηλό τεσσάρων ετών το εμπορικό έλλειμμα το Φεβρουάριο


Βρετανία: Σε χαμηλό τεσσάρων ετών το εμπορικό έλλειμμα το Φεβρουάριο



ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα στο του Ηνωμένου Βασιλείου το Φεβρουάριο, φτάνοντας το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν με το μεγαλύτερο ρυθμό από το 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία της Office for National Statistics.

Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε στις 6,2 δισ. λίρες από τις 8,1 δισ. λίρες τον Ιανουάριο, μέγεθος το οποίο είναι το μικρότερο από έλλειμμα των 5,9 δισ. λιρών που εμφάνισε τον Ιούνιο του 2006.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 7,3 δισ. λίρες.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 9,5% στις 21,3 δισ. λίρες, αύξηση η οποία είναι η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2003, κυρίως εξαιτίας των πωλήσεων χημικών προϊόντων που σημείωσαν άνοδο 625 εκατ. λιρών.

Στον αντίποδα οι εισαγωγές υποχώρησαν 0,1% στις 27,5 δισ. λίρες.
Σύμφωνα με την ONS, το έλλειμμα στο εμπόριο με τις χώρες εκτός Ε.Ε. υποχώρησε στις 3,3 δισ. λίρες από τις 4,7 δισ. λίρες τον Ιανουάριο ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 3,9 δισ. λίρες.

Συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών το έλλειμμα του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησε στις 2,1 δισ. λίρες από 3,9 δισ. λίρες τον Ιανουάριο, το οποίο είναι το μικρότερο από τον Αύγουστο. Το πλεόνασμα στο εξωτερικό εμπόριο υπηρεσιών υποχώρησε επίσης στις 4,1 δισ. λίρες από 4,2 δισ. λίρες.

source: capital.gr

No comments:

Share |