Tuesday, April 13, 2010

Χαράτσι 9 σεντ στα καύσιμα σε 2 μήνες


Χαράτσι 9 σεντ στα καύσιμα σε 2 μήνες

Το αργότερο σε δύο μήνες αναμένεται να αυξηθεί ο φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα στην Κύπρο κάτι το οποίο θα συνεπάγεται επιπρόσθετο κόστος για τον καταναλωτή της τάξης των 9 σεντ. Όπως ανέφερε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης κατάφεραν να κερδίσουν ακόμη 2 μήνες παράταση από την Κομισιόν για την εφαρμογή της νομοθεσίας όμως από εκεί και πέρα θα πρέπει να συμμορφωθούν.

Η αύξηση σύμφωνα με τον ΥΠΕΠΜ θα είναι τα τάξης του 7-9%. Αυτό σε απλούς αριθμούς μεταφράζεται ότι κάποιος ο οποίος καταβάλλει σήμερα €1 το λίτρο για καύσιμα θα πληρώνει σε δύο μήνες εάν παραμείνει η ίδια τιμή €1,09.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την οργίλη αντίδραση του ΔΗΣΥ. Διά στόματος του αντιπροέδρου του Λευτέρη Χριστοφόρου το κόμμα της αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει και άλλη αναβολή στην εφαρμογή της νομοθεσίας ή στη χειρότερη περίπτωση αν δεν τα καταφέρει να προχωρήσει στην κατάργηση των τελών για άδειες κυκλοφορίας ως ένα αντισταθμιστικό μέτρο για τους καταναλωτές.

Tα πυρά του κ. Χριστοφόρου δεν άφησε αναπάντητα το ΑΚΕΛ με το βουλευτή του κόμματος Γιαννάκη Γαβριήλ να διερωτάται κατά πόσον η αντιπολίτευση θέλει νοικοκύρεμα δημοσίων οικονομικών ή όχι.

Τέλος, όσον αφορά στη θέση των υπολοίπων κομμάτων ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ ζητούν και αυτά περισσότερη αναβολή στην εφαρμογή της νομοθεσίας ή σε αντίθετη περίπτωση να δοθούν αντισταθμιστικά μέτρα στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.

source: sigmalive.com

No comments:

Share |