Wednesday, March 31, 2010

Γερμανία: Κοινή δράση με Γαλλία για την επιβολή τραπεζικού φόρου

Γερμανία: Κοινή δράση με Γαλλία για την επιβολή τραπεζικού φόρου


ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Dow Jones)—Ο τραπεζικός φόρος που πρότεινε η γερμανική κυβέρνηση σήμερα θα είναι «ήπιος», και θα προσαρμόζεται στο πλαίσιο παρόμοιων κινήσεων και από άλλες κυβερνήσεις, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble δήλωσε ότι αυτός και η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Christine Lagarde – έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου – θα πιέσουν τους ομολόγους τους στην Ευρωζώνη και στο γκρουπ των 20 βιομηχανοποιημένων και ανεπτυγμένων οικονομιών να υιοθετήσουν παρόμοιους φόρους.

Ο φόρος που βρίσκεται υπό συζήτηση από τη γερμανική κυβέρνηση θα βασίζεται στο πιθανό συστημικό κίνδυνο των τραπεζών και θα συμβάλει στο ταμείο διασώσεων.

Σε αντίθεση με το μοντέλο της Γερμανίας για το εν λόγω ταμείο, η Γαλλία προτιμά την επιβολή φόρου στις τράπεζες που θα αποτρέπει τους συστημικούς κινδύνους, τα έσοδα από τον οποίο θα τροφοδοτούν τον προϋπολογισμό του κράτους και όχι ένα συγκεκριμένο ταμείο, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών.

source: capital.gr

No comments:

Share |