Wednesday, March 31, 2010

Το δολάριο ενισχύεται αλλά του λείπει ακόμα το momentum


Το δολάριο ενισχύεται αλλά του λείπει ακόμα το momentum


Το ράλι των προηγούμενων ημερών των βασικών νομισμάτων συνάντησε σημαντικές αντιστάσεις την Τρίτη, με το δολάριο να ενισχύεται και πάλι, αλλά να λείπει ακόμα το αποφασιστικό momentum για μια διατηρήσιμη ανάκαμψη.


Σε γενικές γραμμές το συναίσθημα φαίνεται να εξακολουθεί να ευνοεί την περαιτέρω ενίσχυση του δολαρίου, ακόμα και έναντι του γεν, το οποίο καταγράφει κάποιες σημαντικές απώλειες έναντι του αμερικανικού νομίσματος τις τελευταίες ημέρες. Οι όποιες συζητήσεις για επαναπατρισμό κεφαλαίων πίσω στην Ιαπωνία για το τέλος του δημοσιονομικού έτους, φαίνεται να είναι μόνο αυτό και το γεν ετοιμάζεται να υποχωρήσει σε νέα χαμηλά για το 2010.


Το ευρώ δεν κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη του έναντι του δολαρίου και του γεν καθώς πιέζεται από τους φόβους για την ικανότητα της Ελλάδας να δανειστεί χρήματα μετά τα άσχημα αποτελέσματα των δημοπρασιών. Το επταετές ομόλογο της Ελλάδας υποχώρησε κατά την πρώτη ημέρα των συναλλαγών κατά 0.34%.


Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσε η στερλίνα κατά τη χθεσινή ημέρα, ωθούμενη από την ανοδική τελική αναθεώρηση του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της Αγγλίας για το τέταρτο τρίμηνο καθώς και κάποια καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για το στεγαστικό τομέα. Σήμερα ωστόσο, περιορίζει τα κέρδη της μετά τα αποτελέσματα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη από το Gfk.


Σε πτώση υποχρεώνεται σήμερα και το αυστραλιανό έναντι του δολαρίου μετά την ανακοίνωση κάποιων απογοητευτικών αποτελεσμάτων για τις λιανικές πωλήσεις, οι οποίες σημείωσαν πτώση ενάντια στις εκτιμήσεις, μειώνοντας έτσι τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της Reserve Bank of Australia.


Το οικονομικό ημερολόγιο σήμερα περιλαμβάνει αρκετά στοιχεία για να παρακολουθήσουν οι επενδυτές. Αρχικά από την Ευρωζώνη αναμένεται η μεταβολή της ανεργίας για τη Γερμανία και λίγο αργότερα το ποσοστό της ανεργίας και ο δείκτης τιμών καταναλωτή για ολόκληρή τη Ευρωζώνη. Το μεσημέρι από τις ΗΠΑ ανακοινώνονται ο θέσεις εργασίας εκτός γεωργικού τομέα από την ADP, ο δείκτης Chicago PMI, οι βιομηχανικές παραγγελίες και τα αποθέματα πετρελαίου. Τέλος από τον Καναδά δημοσιεύεται σήμερα το ακαθάριστο εθνικό προϊόν του τετάρτου τριμήνου.

source: capital.gr

No comments:

Share |