Wednesday, March 31, 2010

Γερμανία: Στο 8% μειώθηκε η ανεργία το Μάρτιο


Γερμανία: Στο 8% μειώθηκε η ανεργία το Μάρτιο

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ (Dow Jones)—Εξέπληξε τους αναλυτές η αγορά εργασίας της Γερμανίας, σημειώνοντας ισχυρή ανάκαμψη το Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ομοσπονδιακός οργανισμός εργασίας.

Ο αριθμός των ατόμων που καταγράφτηκαν στο ταμείο ανεργίας μειώθηκε κατά 31.000 το Μάρτιο στα 3,568 εκατ., ξεπερνώντας τις προσδοκίες που έκαναν λόγο για αύξηση κατά 10.000, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Αυτό συνεπάγεται ότι η Γερμανία γλίτωσε την κρίση στην αγορά εργασίας, αλώβητη προς το παρόν σε μεγάλο βαθμό, καθώς η απασχόληση αναμένεται να κορυφωθεί τους επόμενους μήνες, όταν οι κατασκευαστικές προσλαμβάνουν περισσότερα άτομα.

Η ανεργία μειώθηκε στο 8% το Μάρτιο από 8,1% τον περασμένο μήνα σε αναπροσαρμοσμένη βάση, έναντι του 7,6% που σημείωσε το Νοέμβριο του 2008, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το 1992.

Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες βοήθησαν στην αύξηση της ζήτησης για εργάτες το Μάρτιο, ιδιαίτερα για όσους εργάζονται στην ύπαιθρο.

Ωστόσο αυτός δεν ήταν ο μοναδικός λόγος στον οποίο οφείλεται η ανάκαμψη, τόνισε ο Frank-Juergen Weise, επικεφαλής του οργανισμού.

«Η αγορά εργασίας της Γερμανίας ανταπεξήλθε στην κρίση», σημείωσε αναφερόμενος στα κυβερνητικά μέτρα που βοήθησαν να προστατευτεί η μεγαλύτερη αγορά εργασίας της Ευρώπης, από την σχεδόν κατά 5% πτώση της οικονομικής δραστηριότητας πέρσι.

source: capital.gr

No comments:

Share |