Wednesday, March 31, 2010

Στόχος $5-10 δισ. από παγκόσμια έκδοση ελληνικού ομολόγου

Στόχος $5-10 δισ. από παγκόσμια έκδοση ελληνικού ομολόγου

Στην άντληση 5-10 δισ. δολαρίων στοχεύει η Ελλάδα μέσα από την παγκόσμια έκδοση ομολόγου τον Απρίλιο ή στις αρχές Μαΐου, με roadshow που για τις ΗΠΑ προγραμματίζεται στις 20 Απριλίου και για την Ασία στις 27 του ιδίου μηνός, φέρεται να δήλωσε σήμερα Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswires.

«Θέλουμε να διαφοροποιήσουμε τις πηγές μας. Έως σήμερα το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των ομολόγων μας έχει εκδοθεί σε ευρώ. Θα εκδώσουμε ομόλογο σε δολάριο με roadshow στις ΗΠΑ και την Ασία και ελπίζουμε να αντλήσουμε 5-10 δισ. δολάρια», φέρεται να δήλωσε το ίδιο πρόσωπο.

«Το roadshow είναι μία λογική κίνηση διότι ένα πολύ μικρό μέρος του ελληνικού χρέους βρίσκεται σε χέρια αμερικανών επενδυτών ή επενδυτών από την Ασία και είναι μία καλή στιγμή να εξετάσουμε το ενδιαφέρον τους», προσέθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα ηγηθεί του roadshow, το οποίο πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, και τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, στο Τόκιο, το Πεκίνο, τη Σαγκάη και ίσως στη Σιγκαπούρη, αναφέρει το δημοσίευμα.

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ κ. Πέτρος Χριστοδούλου, ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg ότι οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας για τον Απρίλιο είναι καλυμμένες, ενώ απάντησε καταφατικά σε ερώτημα για το αν ο ΟΔΔΗΧ σκοπεύει να προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου σε δολάρια.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσαν το Bloomberg και η Credit Agricole Corporate and Investment Bank, η Ελλάδα ενδέχεται να επιβαρυνθεί με επιπλέον τόκους 13 δισ. ευρώ για το χρέος που πρόκειται να πουλήσει φέτος.

source: capital.gr

No comments:

Share |