Wednesday, March 31, 2010

Δέκατη στη λίστα του Forbes με τις χειρότερες χώρες για δουλειά η Ελλάδα

Δέκατη στη λίστα του Forbes με τις χειρότερες χώρες για δουλειά η Ελλάδα

Μία ακόμη «διάκριση» για την Ελλάδα είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς το αμερικανικό περιοδικό Forbes κατατάσσει τη χώρα μας στη δέκατη θέση της λίστας με τις χειρότερες χώρες για να βρει κάποιος μία θέση εργασίας.

Τη στιγμή που ο κόσμος περιμένει να δει σημάδια ανάκαμψης που θα υποδεικνύουν ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση φτάνει στο τέλος της, δυστυχώς για ορισμένες από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου η στιγμή αυτή αργεί να έρθει.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Forbes, μπορεί οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το «ελληνικό ζήτημα», ωστόσο το πιο διαδεδομένο πρόβλημα σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης είναι ότι ο κόσμος αδυνατεί να βρει δουλειά.

Στην πρώτη θέση της λίστας με τις χειρότερες χώρες για να εργαστεί κανείς βρίσκεται η Ιρλανδία, της οποίας η ανεργία εμφάνισε την πιο ραγδαία επιδείνωση τον τελευταίο χρόνο, διαμορφούμενη στο 13,8% τον Ιανουάριο, έναντι 6,3% το 2008. Επίσης το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε κατά 7,5% το 2009 και αναμένεται να μειωθεί ακόμη 1% φέτος.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Σλοβακία, στην οποία η ανεργία αυξήθηκε κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες στο 13,7%, ενώ τρίτη έρχεται η Δανία, η οποία έχει χαμηλή ανεργία στο 7,3% και αρκετά υψηλό επίπεδο διαβίωσης, ωστόσο ήταν η πρώτη χώρα της Ευρώπης που «έπεσε» σε ύφεση, λόγω της κατάρρευσης της εγχώριας αγοράς ακινήτων.

Τέταρτη είναι η Τουρκία και πέμπτη η Ισλανδία, ενώ έκτη βρίσκεται η Ισπανία, η οποία έχει την πρωτιά στην ανεργία, μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών στο 18,8%.

Η χώρα μας βρίσκεται στη δέκατη θέση της λίστας με την ανεργία να βρίσκεται στο 9,7%, αυξημένη κατά 2,2% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν την δέκατη τρίτη θέση, η Μ. Βρετανία τη δέκατη έκτη, η Γαλλία τη δέκατη έβδομη, η Ιαπωνία την εικοστή Πέμπτη, ενώ η Κίνα δεν βρίσκεται στη λίστα με τις 30 χειρότερες χώρες για να βρει κάποιος δουλειά.

source: capital.gr

No comments:

Share |