Wednesday, February 17, 2010

Moody΄s: Υποβαθμίζει υβριδικούς τίτλους ελληνικών τραπεζών


Moody΄s: Υποβαθμίζει υβριδικούς τίτλους ελληνικών τραπεζών

Η Moody΄s Investors Service ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της στους υβριδικούς τίτλους που έχουν εκδώσει οι ελληνικές τράπεζες στο πλαίσιο των αναθεωρημένων κατευθυντήριων γραμμών για την αξιολόγηση των υβριδικών κεφαλαίων και του χρέους μειωμένης εξασφάλισης των τραπεζών.

Ο οίκος επισημαίνει ότι επηρεάζονται περίπου 4 δισ. ευρώ σε υβριδικούς τίτλους.

Ειδικότερα, η Moody΄s υποβάθμισε τους προνομιούχους υβριδικούς τίτλους έκδοσης της Εθνικής Τράπεζας, της EFG Eurobank, της Τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank.

Το outlook σε όλους του υβριδικούς τίτλους παραμένει αρνητικό. Όλες οι υπόλοιπες αξιολογήσεις στις τράπεζες παραμένουν αμετάβλητες.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά την υποβάθμιση ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέτασης για πιθανή υποβάθμιση που ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου του 2009.

Πρόκειται για εκδόσεις που είχαν προχωρήσει οι τράπεζες κυρίως το 2004 και το 2005, και ουσιαστικά έχουν χαρακτηριστικά και ομολόγου και μετοχής, με στόχο την ενίσχυση του Tier 1.

Αναλυτικά, η Moody΄s υποβαθμίζει το σύνολο των πέντε διαφορετικών σειρών προνομιούχων τίτλων, έκδοσης της θυγατρικής εταιρείας της ΕΤΕ, National Bank of Greece Funding Limited, σε Baa3 από A2 καθώς και σειρά τίτλων της ΕΤΕ επίσης σε Baa3 από A2.

Υποβαθμίζει επίσης τέσσερις σειρές τίτλων έκδοσης της EFG Hellas Funding Limited σε Ba1 από A3, δύο σειρές τίτλων έκδοσης της Alpha Group Jersey Limited σε Ba1 από Baa1 και μια σειρά έκδοσης της Piraeus Group Capital Limited σε Ba1 από Baa1.

source: capital.gr

No comments:

Share |