Wednesday, February 17, 2010

Ανοδικό ξέσπασμα με κέρδη 2,7% για το Nikkei


Ανοδικό ξέσπασμα με κέρδη 2,7% για το Nikkei

Τη μεγαλύτερη άνοδο από το Νοέμβριο κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές ενώ τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών σημείωσαν ράλι καθώς τα καλύτερα των εκτιμήσεων εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζονται.

Η επενδυτική δραστηριότητα μοιάζει να ανακάμπτει καθώς πολλές αγορές επιστρέφουν μετά τον εορτασμό του νέου έτους, ωστόσο η γενικότερη εικόνα χαρακτηρίζεται από μέτριους όγκους συναλλαγών. Κλειστές παραμένουν οι αγορές της Κίνας, της Ταϊβάν και του Βιετνάμ.

Παρά το γεγονός ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. δεν κατέληξαν σε σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα, οι traders των ασιατικών χρηματιστηρίων εκτιμούν ότι οι ανησυχίες μετριάζονται καθώς η Ε.Ε. έδωσε διορία ενός μήνα και στα μέσα Μαρτίου ενδέχεται να αποφασιστούν ακόμη πιο σκληρά μέτρα.

«Οι αγορές πείστηκαν ότι η Ελλάδα στο τέλος θα διασωθεί», σχολίασε ο Phil Flynn, αναλυτής της PFGBest. Ωστόσο αναλυτές της Mizuho Securities εκτιμούν ότι οι παγκόσμιοι επενδυτές είναι έτοιμοι να αναλάβουν μεγαλύτερο ρίσκο, «αυτό δεν συνεπάγεται ότι οι φόβοι έχουν εξανεμιστεί…οι επενδυτές ακόμη έχουν την ανάγκη να περιμένουν έως το τελικό σχέδιο ανάκαμψης της Ελλάδας παρουσιαστεί το Μάρτιο», τόνισε ο Yukio Takahashi.

Στα ασιατικά ταμπλό, ο MSCI Asia Pacific κατέγραψε άνοδο 2% στις 118,64 μονάδες, ενώ ο Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 10.306,83 μονάδες, με κέρδη 2,72%. Σε ποσοστό 2,20% ενισχύθηκε ο ευρύτερος Topix.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει κέρδη 1,77%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύεται σε ποσοστό 1,65%.

Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,76%, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με κέρδη 2,19%.

Στη Σιγκαπούρη ο Straits Times σημείωσε άνοδο 1,12%, ενώ στην Ινδία ο δείκτης Sensex ενισχύθηκε 1,00%.

source: capital.gr

No comments:

Share |