Wednesday, February 17, 2010

BNP Paribas: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη δ’ τριμήνου


BNP Paribas: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη δ’ τριμήνου

Κέρδη ανακοίνωσε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο η BNP Paribas χάρη στην απόκτηση της Fortis και στις χαμηλότερες προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις.

Ειδικότερα, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο καθαρά κέρδη 1,37 δισ. ευρώ έναντι ζημιών 1,37 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Τα κέρδη της ήταν υψηλότερα από τα 1,06 δισ. ευρώ, που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι οικονομολόγοι.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου, η τράπεζα προχώρησε σε προβλέψεις για επισφάλειες ύψους 1,9 δισ. ευρώ, 26% χαμηλότερες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς αλλά και τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Οι μετοχές της BNP Paribas έχουν ενισχυθεί κατά 95% το τελευταίο 12μηνο στο Παρίσι, έναντι ανόδου 57% που έχει σημειώσει ο δείκτης Bloomberg Europe Banks and Financial Services.

Η γαλλική τράπεζα, όπως και οι ανταγωνίστριές της Deutsche Bank και Goldman Sachs επέστρεψαν στην κερδοφορία πέρυσι, ανακάμπτοντας από τη χειρότερη κρίση που έχει ξεσπάσει από τη Μεγάλη Ύφεση.

Υπό τα ηνία του διευθύνοντος σύμβουλου της, Μποντουάν Προ, η BNP Paribas κατέστη η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρωζώνης βάσει καταθέσεων μετά την εξαγορά των τραπεζικών μονάδων της Fortis στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο το 2009.

source: naftemporiki

No comments:

Share |